Τρίτη 13 Μάρτη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Για μια χούφτα ... δεκάρες

Πολλά λέγονται για τα διάφορα χρυσοφόρα, υποτίθεται, προγράμματα ιδιωτικής ασφάλισης. Πολλά περισσότερα υπονοούνται στους διάφορους όρους των σχετικών συμβολαίων, που συνήθως, βέβαια, συσκοτίζουν την πραγματικότητα και μετατρέπουν τους πελάτες των ιδιωτικών εταιριών σε υποψήφια θύματα των επιδιώξεών τους.

Βέβαια, μερικές φορές, όσους κρυφούς όρους κι αν βάζουν οι ασφαλιστικές εταιρίες στα συμβόλαιά τους, η κοροϊδία δεν κρύβεται με τίποτα. Ενα απλό παράδειγμα το «αλιεύσαμε» από την ειδική έκδοση που είχε την Κυριακή το «Βήμα» και αναφέρεται στα προγράμματα της Alico.

Εκεί, λοιπόν, υπάρχει ασφαλιστικό πρόγραμμα για μωρά 2 χρόνων, για τα οποία ο γονιός πρέπει να δίνει, επί 20 χρόνια, 23.500 δραχμές το μήνα, ενώ η εγγυημένη απόδοση του προγράμματος είναι 6 εκατομμύρια δραχμές. Για όσους βαριούνται να κάνουν από μόνοι τους τις σχετικές πράξεις, τις κάναμε εμείς. Εχουμε και λέμε λοιπόν: 23.500 δραχμές το μήνα επί δώδεκα μήνες το χρόνο, μας κάνουν 282.000 δραχμές. Το ποσό, αν το δίνουμε επί 20 χρόνια, σημαίνει 5.640.000 δραχμές. Με άλλα λόγια, δηλαδή, μιλάμε για ένα... φοβερό και... τρομερό πρόγραμμα, που σε 20 χρόνια θα μας αποδώσει 360.000 δραχμές εκείνης της εποχής... Ακόμη και στην τράπεζα να βάζει κανείς τα ίδια ακριβώς χρήματα, θα πάρει περισσότερα χρήματα στο τέλος της εικοσαετίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ