Τρίτη 13 Μάρτη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΠΛΑ ΑΠΕΜΠΛΟΥΤΙΣΜΕΝΟΥ ΟΥΡΑΝΙΟΥ
Ανοιχτό το ενδεχόμενο επαναχρησιμοποίησής τους

Ανοιχτό παραμένει το ενδεχόμενο εκ νέου χρήσης όπλων απεμπλουτισμένου ουρανίου στη Βαλκανική Χερσόνησο - ίσως και άμεσα - παρά το θόρυβο που δημιουργήθηκε με το «σύνδρομο των Βαλκανίων», αφού το ΝΑΤΟ εμμένει στη χρήση τους! Τη ζοφερή αυτή πραγματικότητα παραδέχτηκε η κυβέρνηση στη Βουλή κατά τη διάρκεια της συζήτησης σχετικής Επερώτησης της Νέας Δημοκρατίας που συζητήθηκε χτες!

Στην παρέμβασή του ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, Ακης Τσοχατζόπουλος, σημείωσε ότι η θέση της Ελλάδας για τα όπλα απεμπλουτισμένου ουρανίου είναι «να κρατηθούν σε μορατόριουμ και σε αποθήκευση μέχρι να ξεκαθαριστεί το θέμα». Απαντώντας πάντως στο ερώτημα αν πρόκειται να χρησιμοποιηθούν όπλα τέτοιου είδους με δεδομένη την κατάσταση στα σύνορα της ΠΓΔΜ, δήλωσε πως «σαφώς δεν μπορώ να σας πω τι θα συμβεί. Πιστεύω ότι αυτή τη φορά θα αποφύγουμε το λάθος της προηγούμενης», αφού, όπως είπε, «αποδείχτηκε ότι η επέμβαση του ΝΑΤΟ στο Κόσσοβο μεγαλύτερη ζημιά έκανε και επιβράδυνε την εξέλιξη που θα έδινε στα πράγματα μια πολιτική λύση στο θέμα».

Παίρνοντας το λόγο ο βουλευτής του ΚΚΕ Παναγιώτης Κοσιώνης μίλησε για «γιγαντιαία προσπάθεια συγκάλυψης των ευθυνών και των συνεπειών με επιστήμονες εμβέλειας πολιτικής, που διαβεβαίωσαν τον ελληνικό λαό ότι δε διατρέχει κανέναν κίνδυνο, ενώ επιστήμονες που είχαν διαφορετική άποψη μόνο στην πυρά δεν πήγαν». Σχολιάζοντας δε την Επερώτηση της ΝΔ σημείωσε ότι «λέει για τις συνέπειες του απεμπλουτισμένου ουρανίου», όμως «ξεχνά» πως «έγινε ένας πόλεμος κατά παραβίαση της διεθνούς νομιμότητας». Παράλληλα, σημείωσε ότι «οι στρατιώτες οι δικοί μας δεν πρέπει να είναι εκεί. Οι φοιτητές πρέπει να φύγουν από εκεί». Τόνισε δε ότι η κυβέρνηση δηλώνει σίγουρη πως τα αποτελέσματα των ερευνών για το θέμα του απεμπλουτισμένου ουρανίου θα είναι αρνητικά για την επικινδυνότητά του, σημειώνοντας ότι αυτή είναι η πολιτική της κατεύθυνση. Επίσης, σχολίασε την περίοδο στην οποία γίνεται αυτή η συζήτηση, όταν είναι σε εξέλιξη μια «προσπάθεια αποσταθεροποίησης στη Νότια Σερβία» από τον ΟΥΤΣΕΚΑ, που θεωρείται «γέννημα-θρέμμα της CIA». Τόνισε δε ότι «αυτή η πολιτική τώρα, όπως προβάλλεται από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ, αναδεικνύει μειονοτικά θέματα τα οποία περνάνε πάνω από την κρατική οντότητα και αυτό δεν είναι άσχετο με την έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για τις μειονότητες στην Ελλάδα. Είναι παρά πολύ επικίνδυνο αυτό».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Τα νέα και παλιά θύματα των συνδρόμων του θανάτου... (2002-05-04 00:00:00.0)
«Βομβάρδισαν» με τις ευθύνες της την κυβέρνηση! (2001-01-27 00:00:00.0)
«Τα όπλα απεμπλουτισμένου ουρανίου δε θα απαγορευτούν εύκολα»... (2001-01-24 00:00:00.0)
ΝΑΤΟικό «σχέδιο δράσης» για την εκτόνωση των αντιδράσεων (2001-01-11 00:00:00.0)
Ιδού το έγκλημα! (1) (2001-01-11 00:00:00.0)
Επιβεβαιώθηκε η πλήρης ευθυγράμμιση με τις ΝΑΤΟικές επιλογές (2001-01-11 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ