Τρίτη 13 Μάρτη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΓΕ
Η κοινωνία μας δεν έχει ανάγκη από τέτοιες αντιδημοκρατικές ρυθμίσεις

Την κατηγορηματική αντίδρασή τους στην προώθηση και ψήφιση ενός νέου αντιτρομοκρατικού νόμου, εκφράζουν σε ψήφισμά τους - το οποίο εκδόθηκε κατά τη διάρκεια του 8ου Συνεδρίου τους - οι γυναίκες - μέλη της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ).

Οι γυναίκες της ΟΓΕ ζητούν «να μη μας θεωρούν ύποπτες κάθε φορά που διαδηλώνουμε για τα δικαιώματά μας, την ασφάλειά μας, την ελευθερία μας, την ειρήνη, το μεροκάματο, την παιδεία και την υγεία», ούτε να τις θεωρούν ύποπτες τρομοκρατικών οργανώσεων γιατί φωνάζουν έξω απ' την αμερικανική πρεσβεία «Φονιάδες των λαών Αμερικάνοι». Ζητούν απ' την κυβέρνηση να πάψει να συμπλέει με τους παγκόσμιους τρομοκράτες (ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ), που στοχεύουν να καταστείλουν κάθε δυνατή αντίσταση, αλλά και να πάψει να ταυτίζει το οργανωμένο έγκλημα με την «τρομοκρατία», όπως την εννοούν (δηλαδή την αντίσταση των λαών κατά των επιθέσεων που δέχονται από το «οργανωμένο κεφάλαιο» στο βιοτικό και πολιτιστικό επίπεδο, στα κοινωνικά δικαιώματα, στην καταστροφή του φυσικού περιβάλλοντος κλπ.).

Η ΟΓΕ στο συγκεκριμένο ψήφισμά της ζητά ακόμα δημοκρατία στους χώρους δουλιάς. «Είναι γνωστό ότι σε πολλούς χώρους δουλιάς η κατάσταση από πλευράς δικαιωμάτων και ελευθεριών είναι απαράδεκτη. Πληθαίνουν οι διώξεις τον τελευταίο καιρό συνδικαλιστών και συνδικαλιστριών. Η ελληνική κοινωνία δεν έχει ανάγκη από τέτοιες αντιδημοκρατικές ρυθμίσεις που πλήττουν βάναυσα τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις λαϊκές ελευθερίες», επισημαίνεται χαρακτηριστικά.

Το ψήφισμα της ΟΓΕ κλείνει με τα εξής λόγια: «Ας αφήσουν τα προσχήματα. Το ποινικό μας σύστημα είναι απόλυτα επαρκές για να αντιμετωπίσει κάθε είδους εγκληματική συμπεριφορά. Για την επικινδυνότητα που συνιστούν οι προωθούμενες ρυθμίσεις - για τα ανθρώπινα δικαιώματα - με τον τρομονόμο, εμείς δηλώνουμε ότι θα αντισταθούμε και θα αγωνιστούμε για να μη θεσμοθετηθεί».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ