Τρίτη 13 Μάρτη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Στη μάχη της διακίνησης του «Ριζοσπάστη»

Κυριακή πρωί. Λίγο μετά τις 9.00 και τα γραφεία της Κομματικής Οργάνωσης Αθήνας του ΚΚΕ έχουν γεμίσει από κομμουνιστές κάθε ηλικίας. Μαθητές, φοιτητές, εργαζόμενοι και συνταξιούχοι σπεύδουν στο χώρο συνάντησης. Αιτία της προσέλευσης, η κυριακάτικη εξόρμηση του «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ». Μετά από λίγα λεπτά, άρχισε η χρέωση των φύλλων της εφημερίδας και η δημιουργία συνεργείων τεσσάρων και πέντε ανθρώπων. Μέσα στην επόμενη μισή ώρα οι κεντρικοί δρόμοι της Αθήνας, οι σταθμοί του ηλεκτρικού, του «ΜΕΤΡΟ» και οι γειτονιές της πρωτεύουσας, γέμισαν με εκατοντάδες κομμουνιστές, οι οποίοι διακίνησαν το «Ρ».

Ενα, απ' αυτά τα συνεργεία, ακολουθήσαμε και εμείς. Εξω από τον ηλεκτρικό σταθμό στο Μοναστηράκι, ακούσαμε και εμείς, όπως και εκατοντάδες άλλοι άνθρωποι, την ίδια φωνή: «Ο Ριζοσπάστης. Ενημερωθείτε από την εφημερίδα της εργατικής τάξης»... Κυριακή πρωί, και εκατοντάδες εργαζόμενοι έχουν έρθει στην περιοχή, όπου τα καταστήματα είναι ανοιχτά, για να ψωνίσουν, για να κάνουν μια βόλτα, να ξεφύγουν από το άγχος της καθημερινής δουλιάς, να ξεφύγουν από τα προβλήματα. Κάποιοι από αυτούς κοντοστέκονται μπροστά στους κομμουνιστές που κρατούν στα χέρια τους την εφημερίδα. Αγοράζουν το «Ρ», ρίχνουν μια γρήγορη ματιά στην πρώτη σελίδα και καθώς απομακρύνονται τον ξεφυλλίζουν. Κάποιοι περνούν βιαστικά από δίπλα και ορισμένοι απ' αυτούς θέλουν να ανοίξουν κουβέντα. Ρωτούν, συζητούν ανταλλάσσουν απόψεις, μερικοί ανεβάζουν και τον τόνο της φωνής και συνεχίζουν...

Η κυριακάτικη εξόρμηση εντάσσεται στα πλαίσια της προσπάθειας της ΚΟΑ και της Οργάνωσης Αθήνας της ΚΝΕ για αύξηση της κυκλοφορίας του «Ρ». Οι συγκεκριμένες εξορμήσεις όμως δίνουν την ευκαιρία στους κομμουνιστές να έρθουν σε επαφή με το λαό. Να μεταφέρουν τη φωνή, τις θέσεις και τις προτάσεις του ΚΚΕ πλατιά στον εργαζόμενο, το νεολαίο, το συνταξιούχο, να ενημερώσουν για όσα απασχολούν το λαό, για τις εξελίξεις που αφορούν το παρόν και το μέλλον του.

Στόχος βέβαια και η αύξηση της κυκλοφορίας της εφημερίδας. Ενας στόχος που προωθείται και μέχρι σήμερα έχει φέρει θετικά αποτελέσματα με τις μαζικές κυριακάτικες εξορμήσεις, αλλά και με αυτές που γίνονται κάθε Τρίτη και Πέμπτη στο κέντρο της Αθήνας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ