Τρίτη 13 Μάρτη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 34
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΛΑΡΙΣΑ
«Οδηγός» στους αγώνες η ΕΠΟΝ

Εκδήλωση για τα 58 χρόνια από την ίδρυση της νεολαιίστικης αντιστασιακής οργάνωσης

Η παλιά φρουρά των βετεράνων της Εθνικής Αντίστασης με τα περήφανα νιάτα της ΚΝΕ έσμιξαν στην εκδήλωση τιμής για τα 58 χρόνια ίδρυσης της ΕΠΟΝ, που έγινε την Κυριακή το πρωί στο Εργατικό Κέντρο Λάρισας. Η εκδήλωση, που διοργάνωσαν το Νομαρχιακό Συμβούλιο Λάρισας της ΚΝΕ και το παράρτημα της ΠΕΑΕΑ, μετατράπηκε σε μια μεγάλη συνάντηση των δύο γενεών για να υποσχεθούν οι νέοι κομμουνιστές στους αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης ότι θα κρατήσουν ολοζώντανα τα οράματα και τα ιδανικά των θυσιών και του αγώνα τους, βαδίζοντας, ανυποχώρητα και αταλάντευτα, στο δρόμο της αντιιμπεριαλιστικής πάλης.

Το βροντερό «παρών» που έδωσαν στην εκδήλωση παλιοί και νέοι αγωνιστές, όπως τόνισε στην ομιλία του και ο Δ. Καρυώτης, αντιπρόεδρος του Παραρτήματος Λάρισας της ΠΕΑΕΑ, έδωσε μια απάντηση σε όλους εκείνους που πρoσπάθησαν και προσπαθούν ακόμα να σβήσουν από τη μνήμη του λαού το μεγάλο έπος του ΕΑΜ, να το βάλουν στο μουσείο, στο περιθώριο. Και υπογράμμισε ότι η ΕΠΟΝ μένει ζωντανή, με όλη τη λάμψη και την αίγλη, στη σκέψη και στις καρδιές αυτών που τη δημιούργησαν, καθώς και των νεότερων που έχουν τα οράματα και τα ιδανικά της παράδειγμα και οδηγό για τους αγώνες.

Καταλήγοντας ο Δ. Καρυώτης κάλεσε τους νέους και τις νέες να πυκνώσουν τις γραμμές της ΚΝΕ και ν' αγωνιστούν για το ανέβασμα του κινήματος της νέας γενιάς, μέσα από ένα ισχυρό μέτωπο πάλης, ικανό να συνενώσει την πλειοψηφία της στην αποφασιστική υπεράσπιση των δικαιωμάτων της στη δουλιά, στη μόρφωση και στον πολιτισμό, για την ενεργητική πρωτόβουλη συμβολή της στη συγκρότηση του αντιιμπεριαλιστικού, αντιμονοπωλιακού δημοκρατικού μετώπου πάλης.

Στην επικαιρότητα των μηνυμάτων των θυσιών και του αγώνα της ΕΠΟΝ, αναφέρθηκε στη συνέχεια, μιλώντας στην εκδήλωση, ο Ν. Χαρίτος, μέλος του γραφείου του ΝΣ Λάρισας της ΚΝΕ και επισήμανε ότι οι νέοι κομμουνιστές παραλαμβάνουν τη σκυτάλη του αγώνα από τη γενιά της ΕΠΟΝ για ένα καλύτερο αύριο, για ειρήνη, εθνική ανεξαρτησία, για δημοκρατία, για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.

Μετά τις ομιλίες, έγιναν απαγγελίες ποιημάτων και ακούστηκαν τραγούδια από τη χορωδία του παραρτήματος Λάρισας της ΠΕΑΕΑ και το μουσικό συγκρότημα «ΝΟΣΤΟΣ».

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν πολλοί εκπρόσωποι συνδικαλιστικών οργανώσεων και μαζικών φορέων της Λάρισας, ο Τ. Τσιόγκας, βουλευτής του ΚΚΕ κ.ά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ