Τρίτη 13 Μάρτη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Καμία ραδιο - κεραία στη Δυτική Αθήνα

Παράσταση διαμαρτυρίας έκαναν χτες στο υπουργείο Μεταφορών - Επικοινωνιών δήμοι και κάτοικοι της περιοχής

Από τη χτεσινή συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Μεταφορών - Επικοινωνιών
Από τη χτεσινή συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Μεταφορών - Επικοινωνιών
Σε επιχείρηση διάσπασης του κοινού μετώπου αντίστασης των κατοίκων και των Δήμων Δυτικής Αθήνας για τη μη εγκατάσταση των κεραιών ραδιοφωνικών σταθμών στις θέσεις «Ζαχαρίτσα», «Πυροβολεία» του όρους Αιγάλεω και στο Ποικίλο Ορος, επιδόθηκε χτες ο υπουργός Μεταφορών Χρ. Βερελής, στη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο του Αναπτυξιακού Συνδέσμου Δυτικής Αθήνας (ΑΣΔΑ), τους δημάρχους της περιοχής και εκπροσώπους δημοτικών παρατάξεων.

Η συνάντηση μάλιστα έγινε μετά από συγκέντρωση διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν την ίδια ώρα, έξω από το υπουργείο, εκατοντάδες κάτοικοι της περιοχής. Πιο συγκεκριμένα, ο υπουργός, επικαλούμενος την ασφάλεια του εναέριου χώρου, ενόψει της έναρξης λειτουργίας του αεροδρομίου των Σπάτων, δήλωσε πως θα μεταφερθούν στις παραπάνω τοποθεσίες 24-25 κεραίες, μέχρι να διαμορφωθεί το πάρκο κεραιών της Πάρνηθας, όπου θα εγκατασταθούν οριστικά και πως 3 - 4 θα μείνουν προσωρινά στο όρος Αιγάλεω. Επιπλέον, δήλωσε πως η ισχύς εκπομπής θα μειωθεί στο 1/10, πως θα γίνει έλεγχος από την Εθνική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας για τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει η λειτουργία τους και πως η μετεγκατάστασή τους στο πάρκο της Πάρνηθας θα γίνει πριν από τις δημοτικές εκλογές.

Το πρόσχημα της προσωρινότητας όμως, όχι μόνο δεν έπεισε αλλά προκάλεσε την αντίδραση των δημάρχων, οι οποίοι επέμειναν στην απομάκρυνση όλων των κεραιών από τη Δυτική Αθήνα, όπως ομόφωνα έχουν αποφασίσει και τα Δημοτικά Συμβούλια όλων των δήμων της περιοχής. Τις αποφάσεις αυτές μάλιστα, καθώς και την προσπάθεια υποβάθμισης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που δεν ενημερώθηκε για αυτές τις ενέργειες, επισήμανε στον υπουργό κατά τη συνάντηση η επικεφαλής της «Δημοκρατικής Ενότητας» Νίκαιας, Βέρα Νικολαΐδου.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΑΣΔΑ Παν. Μπιτούνης, αν και χαρακτήρισε θετική την αναδίπλωση του υπουργείου και τη συζήτηση που έγινε, τόνισε πως οι δήμοι θα είναι σε επαγρύπνηση προκειμένου καμία κεραία να μην εγκατασταθεί στην περιοχή.

Αξίζει βέβαια να σημειωθεί πως για την εγκατάσταση των ραδιοφωνικών κεραιών στην Πάρνηθα υπάρχει σχετική υπουργική απόφαση, ενώ για την εγκατάστασή τους στη Δυτική Αθήνα δεν υπάρχει καμία μελέτη για τις επιπτώσεις που μπορεί να έχουν στην υγεία των κατοίκων.

Σε περιφρούρηση των επίμαχων χώρων για να μην εγκατασταθεί καμία κεραία στην περιοχή, κάλεσε τους κατοίκους ο δήμαρχος Πετρούπολης Γιώργος Γιώγος, επισημαίνοντας πως η Τοπική Αυτοδιοίκηση μαζί με τους κατοίκους θα συνεχίσει τις κινητοποιήσεις για να μην υποβαθμιστεί άλλο η περιοχή και η ποιότητα ζωής των κατοίκων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ