Τρίτη 13 Μάρτη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 34
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΑΛΛΗΝΗ
Προβλήματα από την Αττική Οδό

Χωρίς καμία αντιπλημμυρική θωράκιση της Παλλήνης ή διασφάλιση της απαραίτητης υποδομής στο αποχετευτικό και οδικό δίκτυο, προχωρούν τα έργα της Αττικής Οδού στην περιοχή, όπως κατήγγειλαν την Κυριακή, σε σχετική συγκέντρωση, ο δήμος και πλήθος κατοίκων. Η ανησυχία είναι έντονη, καθώς οι κάτοικοι «βλέπουν» την περιοχή τους να υποβαθμίζεται στην «καλύτερη» περίπτωση και στη χειρότερη να κινδυνεύει να πλημμυρίσει σε φαινόμενα έντονων βροχοπτώσεων. «Βλέπουν», ακόμη, την υποκρισία της κυβέρνησης, η οποία παρότι υποσχόταν ότι η κατασκευή της Αττικής Οδού θα συνοδεύεται και από τα απαραίτητα για την περιοχή έργα υποδομής, λίγο διάστημα πριν την ολοκλήρωση του νέου δρόμου, δεν έχει γίνει τίποτα.

Μπροστά σε αυτό το ενδεχόμενο, ο δήμος, κάτω και από την πίεση των κατοίκων, αποφάσισε να διεκδικήσει δυναμικά λύσεις, ώστε να μη μετατραπεί η πόλη τους «σε πόλη "εξοχικού" χαρακτήρα, σε πόλη "κόμβο" διαμετακομιστικού χαρακτήρα για την αντιμετώπιση του αεροδρομίου των Σπάτων» - όπως σημειώνεται και σε σχετικό ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου.

Συγκεκριμένα, όπως κατήγγειλαν στη συγκέντρωση της Κυριακής, δημοτικοί σύμβουλοι και κάτοικοι, η πρόσβαση στο νέο αεροδρόμιο των Σπάτων είναι εξαιρετικά δύσκολη. Δεν έχουν κατασκευαστεί παράδρομοι που να συνδέουν την περιοχή με την Αττική Οδό, με αποτέλεσμα, για να φτάσει ένας κάτοικος της Παλλήνης στο νέο αεροδρόμιο, να πρέπει να βγει από τα όρια του δήμου και να περάσει μέσα από Γλυκά Νερά ή Γέρακα. Ταυτόχρονα, δεν έχουν προχωρήσει τα έργα υποδομής (αποχετευτικό, αντιπλημμυρικό δίκτυο προστασίας), με αποτέλεσμα τα νερά από βροχοπτώσεις να «χύνονται» στα χωράφια ή στο Μέγα Ρέμα της περιοχής. Τέλος, λόγω των έργων για το νέο δρόμο ταχείας κυκλοφορίας, ο οικιστικός ιστός της πόλης έχει διασπαστεί.

Την ανάγκη να αναπτυχθεί ο αγώνας, «που ξεκίνησε έστω κι αργά ο δήμος, κάτω από την πίεση των κατοίκων», ώστε να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που δημιουργεί η κατασκευή της Αττικής Οδού στην περιοχή, επισήμανε ο επικεφαλής της «Προοδευτικής Αγωνιστικής Κίνησης Παλλήνης». Αποστόλης Παφίλης. Για το θέμα αναμένεται να συναντηθούν σήμερα οι επικεφαλής των παρατάξεων του Νομαρχιακού Συμβουλίου Ανατολικής Αττικής, ώστε να προσδιοριστεί και η δική τους η στάση απέναντι στο ζήτημα.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Καταστροφές από τη βροχή (2014-11-15 00:00:00.0)
Ανοχύρωτη Αττική στο έλεος των πλημμυρών (2005-11-04 00:00:00.0)
Μεγάλες καταστροφές από πλημμύρες (2002-09-24 00:00:00.0)
Προσπέλαση μέχρι 75 λεπτά, αλλά επί χάρτου... (2001-02-13 00:00:00.0)
Με τρεις εργολαβίες ο προαστιακός (2000-12-28 00:00:00.0)
Επιμένουν: Δε θέλουν αεροδρόμιο (1995-03-28 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ