Τρίτη 13 Μάρτη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ο αγώνας για τη διάσωση του ΘΩΝ συνεχίζεται

Αποφασισμένοι να αντιδράσουν αγωνιστικά στην προσπάθεια του μεγαλοκατασκευαστή Μπ. Βωβού να σπιλώσει τον αγώνα τους για τη διάσωση του εναπομείναντος κτήματος ΘΩΝ, είναι οι κάτοικοι, τα μέλη της Επιτροπής Αγώνα και του Πολιτιστικού Συλλόγου Ανω Αμπελοκήπων.

Στη χτεσινή Γενική Συνέλευση του Συλλόγου, επρόκειτο να συμφωνηθεί η προσφυγή στα Δικαστήρια εναντίον του Μπ. Βωβού για συκοφαντική δυσφήμιση, ο οποίος θορυβημένος από τα αποτελέσματα του αγώνα των κατοίκων, ανήρτησε γιγαντοαφίσες με τις οποίες καταγγέλλει ότι μέλος της Επιτροπής Αγώνα (που δεν κατονομάζει) τον εκβίασε με το ποσό των 100 εκατομμυρίων δραχμών για να σταματήσουν οι αντιδράσεις.

Παράλληλα, τα μέλη του Συλλόγου και της Επιτροπής Αγώνα δήλωσαν την αποφασιστικότητά τους να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις ώστε να μην περάσουν τα σχέδια του Μπ. Βωβού για τσιμεντοποίηση του ελεύθερου τμήματος του ΘΩΝ, που τόσο ανάγκη έχει η περιοχή να παραμείνει πράσινο. Μάλιστα, σε σχετική ανακοίνωσή τους, προκαλούν τον μεγαλοκατασκευαστή να «μας υποδείξει το στέλεχός μας που ενδιαφέρθηκε για τα εκατομμύριά του, διαφορετικά να μαζέψει τις ύβρεις του και να δεχτεί δημόσια ότι σε αυτόν τον τόπο υπάρχουν και πολίτες που αγωνίζονται με ανιδιοτέλεια για το καλό του τόπου και πως τα εκατομμύρια που διαθέτει δεν είναι ικανά για να αλλοτριώσουν τη συνείδηση ενός μέλους μας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ