Τρίτη 18 Σεπτέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΑΔΕΔΥ
Καλλιεργεί επανάπαυση

Σύσκεψη Ομοσπονδιών συγκάλεσε χτες η ΑΔΕΔΥ μπροστά στην πανελλαδική πανεργατική απεργία στις 26 Σεπτέμβρη. Συμμετείχαν 5 από τις 45 Ομοσπονδίες - μέλη της ΑΔΕΔΥ.

Οι τοποθετήσεις εκπροσώπων της ΠΑΣΚ επικεντρώθηκαν κυρίως στο ζήτημα του συντονισμού της δράσης για την προετοιμασία της απεργίας. Ωστόσο, οι ίδιες δυνάμεις στη συντριπτική πλειοψηφία των Ομοσπονδιών αρνούνται σταθερά την πραγματοποίηση γενικών συνελεύσεων των εργαζομένων στα πρωτοβάθμια σωματεία, ώστε η απεργία να γίνει δική τους υπόθεση (η βασικότερη προϋπόθεση για την επιτυχία της) και βάζουν εμπόδια σε κάθε τέτοια προσπάθεια. Παράλληλα, είναι αυτές που αρνήθηκαν στο τελευταίο Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ (είχε γίνει πριν την κήρυξη της γενικής απεργίας) την πρόταση των δυνάμεων του ΠΑΜΕ για απεργία στο Δημόσιο, ως βήμα οργάνωσης για την επιτυχίας της Γενικής Απεργίας.

Χαρακτηριστικό του ρόλου της πλειοψηφίας της ΕΕ της ΑΔΕΔΥ είναι ότι και στη χτεσινή σύσκεψη στέλεχος της ΠΑΣΚ πρόβαλλε την αντίληψη ότι τα μέτρα αυτά θα είναι και τα τελευταία. Δηλαδή, λένε στους εργαζόμενους να υπομένουν για λίγο καιρό ακόμα και όλα θα πάνε καλύτερα, ακόμα και αν περάσουν τα μέτρα, γιατί δεν θα έχουν να περιμένουν κάτι άλλο χειρότερο !!!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ