Τρίτη 18 Σεπτέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΤΥΠΟΣ - ΧΑΡΤΙ
Οργανώνει τη μάχη σε κάθε τόπο δουλειάς

Αναδεικνύοντας ότι τα ιδιαίτερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι σε κάθε χώρο δουλειάς (π.χ. απληρωσιά, χτύπημα δικαιωμάτων, μειώσεις μισθών κ.λπ.) αποτελούν έκφραση της αντιλαϊκής και αντεργατικής επίθεσης που εξαπολύεται ενάντια στο σύνολο της εργατικής τάξης, οι δυνάμεις που δραστηριοποιούνται στον κλάδου του Τύπου και του Χάρτου, καλούν τους εργαζομένους σε μαζική και δυναμική συμμετοχή στην 24ωρη Γενική Απεργία της 26ης Σεπτέμβρη.

Χτες, στην εταιρεία «ΦΗΜΗ ΠΑΚ» πραγματοποιήθηκε 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση των εργαζομένων, οι οποίοι απαιτούν την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων πεντέμισι μηνών! Οι εργαζόμενοι έχουν έρθει κυριολεκτικά σε απελπιστική θέση. Οι ίδιοι έλεγαν στο «Ριζοσπάστη» ότι δανείζονται από την οικογένειά τους για να μπορέσουν να πάνε τα παιδιά τους στα φροντιστήρια, έχουν απλήρωτα ενοίκια, ενώ το ντουλάπι με τους λογαριασμούς «φουσκώνει» μετά και τα πρόσφατα χαράτσια και την εφορία. Οι εργαζόμενοι είχαν προχωρήσει σε 24ωρη απεργία και την προηγούμενη Πέμπτη. Η εργοδοσία απ' την πλευρά της παραμένει αδιάλλακτη και δεν είχε δώσει ούτε καν χρονοδιάγραμμα αποπληρωμής των δεδουλευμένων.

Στο πλευρό των εργαζομένων της εταιρείας - που περιφρούρησαν οι ίδιοι την απεργία τους με επιτυχία - βρέθηκε από την πρώτη στιγμή η Ομοσπονδία Τύπου και Χάρτου και η Πανελλαδική Ενωση Λιθογράφων. Η Ομοσπονδία κάλεσε τους εργαζόμενους να σκεφτούν πως η απληρωσιά στο δικό τους χώρο δουλειάς συνδυάζεται με την επίθεση της εργοδοσίας στον κλάδο, αλλά και συνολικότερα κατά των εργαζομένων, των αυτοαπασχολούμενων, των γυναικών και των νέων και γι' αυτό πρέπει να υπάρξει δυναμική απάντηση από τους ίδιους τους εργαζομένους με μαζική συμμετοχή στην 24ωρη πανελλαδική πανεργατική απεργία στις 26 Σεπτέμβρη. «Να πορευτούμε σε κοινή δράση με όσους συνθλίβονται από αυτήν την πολιτική», επισήμανε ο Γιάννης Τόλης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας, μιλώντας στους εργαζόμενους.

Στο μεταξύ, χτες επίσης, οι εργαζόμενοι της ΒΙΒΛΙΟΣΥΝΕΡΓΑΤΙΚΗΣ προχώρησαν σε γενική συνέλευση, όπου εκτός απ' τη συμμετοχή τους στην πανελλαδική απεργία, αποφάσισαν πως δε θα δεχθούν καμιά επίθεση στη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας από την εργοδοσία και πως θα απαντήσουν δυναμικά σε οποιαδήποτε τέτοια απόπειρα. Αλλά και στο εργοστάσιο της SOFTEX στο εργοστάσιο του Μεγάλου Πεύκου, η Ομοσπονδία κάλεσε τους εργαζόμενους σε δυναμική συμμετοχή στην απεργία.

Επιπλέον, αύριο, οι εργαζόμενοι της 3Ε ΕΚΤΥΠΩΤΙΚΗΣ, που από τον περασμένο Νοέμβρη βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας, με την εργοδοσία εξαφανισμένη, προχωρούν σε μαζική κινητοποίηση στο υπουργείο Εργασίας (Σταδίου 29) απαιτώντας άμεση λύση στο πρόβλημά τους.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Απάντηση στην επίθεση των βιομηχάνων (2014-11-14 00:00:00.0)
Κόντρα σε εργοδοσία και ΜΑΤ (2013-09-27 00:00:00.0)
Απεργούν ενάντια στις απολύσεις (2013-07-16 00:00:00.0)
Απάντησαν συντονισμένα στην πολιτική που τους εξαθλιώνει (2013-03-15 00:00:00.0)
Απάντησαν συντονισμένα στην πολιτική που τους εξαθλιώνει (2013-03-15 00:00:00.0)
Πυκνώνει το απεργιακό μέτωπο (1996-11-23 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ