Τρίτη 18 Σεπτέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ - ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΝΑΟΥΣΑΣ
Κινητοποίηση ενόψει της απεργίας

Αύριο, στις 11 π.μ. στο ΙΚΑ και στις 8 μ.μ. στην κεντρική πλατεία

Αύριο Τετάρτη, στις 8 μ.μ., στην πλατεία της Νάουσας, θα πραγματοποιηθεί το παλλαϊκό συλλαλητήριο ενάντια στη συγχώνευση - κλείσιμο Νοσοκομείου και ΙΚΑ που διοργανώνουν το Εργατικό Κέντρο Νάουσας, πρωτοβάθμια σωματεία και φορείς της πόλης και πλέον εντάσσεται και στο πλαίσιο της προετοιμασίας της Γενικής Απεργίας. Νωρίτερα, στις 11 το πρωί, το ΕΚ Νάουσας διοργανώνει παράσταση διαμαρτυρίας στο ΙΚΑ. Με ανακοίνωσή του, το ΕΚ Νάουσας, καλεί όλους τους φορείς και το λαό να δώσουν αποφασιστικό και μαχητικό «παρών» στο συλλαλητήριο, να απαιτήσουν να μη συγχωνευτούν - κλείσουν Νοσοκομείο και ΙΚΑ Νάουσας, να στελεχωθούν με το απαραίτητο προσωπικό όλες οι κλινικές και οι υπηρεσίες έτσι ώστε να καλύπτουν πλήρως όλες τις ανάγκες των κατοίκων της περιοχής. Να παλέψουν συλλογικά - οργανωμένα, με αποφάσεις όλων των φορέων, σωματείων, συλλόγων ώστε να μη μείνει κανένας αγιάτρευτος και χωρίς φάρμακα είτε είναι ασφαλισμένος είτε όχι.

«Εμπρακτα, συλλογικά και οργανωμένα, με αποφάσεις των ΔΣ να συμπαρασταθούμε τους εργαζόμενους, μαγαζάτορες και αγρότες που βρέθηκαν ανασφάλιστοι, άνεργοι και χωρίς εισόδημα. Να υπερασπιστούμε το πολυτιμότερο κοινωνικό αγαθό, την υγεία. Να μην επιτρέψουμε να κλείσουν ΙΚΑ και Νοσοκομείο», σημειώνει.

Σε Ξάνθη και Λάρισα

Συλλαλητήριο ενάντια στα νέα βάρβαρα μέτρα σε βάρος του λαού, που φέρνουν η τρικομματική συγκυβέρνηση η τρόικα και η ΕΕ, διοργανώνει η Λαϊκή Επιτροπή Ξάνθης, αύριο Τετάρτη στις 7 μ.μ., στην πλατεία Ελευθερίας. Η κινητοποίηση εντάσσεται στο πλαίσιο δράσεων που σχεδιάζει η Λαϊκή Επιτρόπή (ΠΑΜΕ - ΠΑΣΕΒΕ - ΜΑΣ - ΟΓΕ) στην πορεία προς τη γενική απεργία. «Να χτυπήσει η καμπάνα του αγώνα παντού, σε κάθε τόπο δουλειάς, σε κάθε σωματείο, σε κάθε εργατική γειτονιά, σε κάθε σχολείο και σχολή. Με γενικές συνελεύσεις, με συσκέψεις και συζητήσεις, με τη συμμετοχή όλων μας, οργανώνουμε την πάλη, με εμπιστοσύνη στη δύναμη και το δίκιο μας», σημειώνει σε ανακοίνωση - κάλεσμα προς το λαό.

Στο πλαίσιο της προετοιμασίας για την πανελλαδική απεργία, αγωνιστική συγκέντρωση οργανώνει, αύριο Τετάρτη, στις 7 μ.μ., στην Κεντρική Πλατεία, και το Εργατικό Κέντρο Λάρισας. Τη συμμετοχή του στην Πανελλαδική απεργία, την Τετάρτη 26 Σεπτέμβρη και στην απεργιακή συγκέντρωση στις 10.30 π.μ., στην Κεντρική Πλατεία Λάρισας, καθώς και στην αγωνιστική συγκέντρωση που οργανώνει το ΕΚΛ, αύριο Τετάρτη, 19 Σεπτέμβρη στις 7.00 μ.μ., στον ίδιο χώρο, αποφάσισε, σε συνεδρίασή του, ο Σύλλογος Υπαλλήλων - Εμποροϋπαλλήλων Ν. Λάρισας. Αντίστοιχες αποφάσεις πάρθηκαν, μετά από συνελεύσεις και από τις σωματειακές επιτροπές, στα Σούπερ Μάρκετ «Λάρισα» και στην επιχείρηση Alex Pak.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ