Τρίτη 18 Σεπτέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 26 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ
Εντείνονται οι προετοιμασίες και στον Πειραιά

Στόχος οι εργάτες να πάρουν μέτρα για την επιτυχία της απεργίας μέσα από γενικές συνελεύσεις

Από την πρόσφατη κινητοποίηση του ΠΑΜΕ στη Θεσσαλονίκη
Από την πρόσφατη κινητοποίηση του ΠΑΜΕ στη Θεσσαλονίκη
Με στόχο η πανεργατική απεργία στις 26 Σεπτέμβρη να είναι εφαλτήριο νέων αγώνων, αποφασιστικό βήμα μπροστά στην ανασύνταξη του κινήματος με βάση τα συμφέροντα της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων και όχι των μονοπωλίων, οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στον Πειραιά έχουν ριχτεί στη μάχη για την προετοιμασία της, ενώ η απεργιακή συγκέντρωση στο πρώτο λιμάνι θα γίνει στις 10.30 το πρωί στον ηλεκτρικό σταθμό.

Ταυτόχρονα με τις περιοδείες, τις συσκέψεις και τις εξορμήσεις στους τόπους δουλειάς και στις εργατογειτονιές, ιδιαίτερη είναι η σημασία που δίνεται, η απόφαση για απεργία να είναι υπόθεση των ίδιων των εργαζομένων μέσα από συλλογικές διαδικασίες. Χαρακτηριστικό παράδειγμα τα εργοστάσια ελαιουργοσαπουνοποιίας, όπου οι εργαζόμενοι «ενίσχυσαν» την απόφαση της διοίκησης του κλαδικού τους ταξικού σωματείου μέσα από μαζικές γενικές συνελεύσεις. Χτες έγινε συνέλευση στο εργοστάσιο LEVER. Οι περιοδείες και οι συσκέψεις που είχαν γίνει τις προηγούμενες μέρες από τη διοίκηση του κλαδικού τους σωματείου, με συζήτηση εργάτη τον εργάτη, είχαν ως αποτέλεσμα την καθολική συμμετοχή των εργαζομένων στη γενική συνέλευση, την απόφαση για απεργία να υπερψηφίσει η συντριπτική πλειοψηφία, αλλά και να αναπτυχθεί πλούσιος προβληματισμός στη διάρκεια της συνέλευσης και το λόγο να πάρουν πολλοί εργάτες. Κοινή συνισταμένη των τοποθετήσεων ήταν ακριβώς «πώς όλοι οι εργάτες θα σηκώσουμε κεφάλι». Αναδείχθηκε η ανάγκη «του αγωνιστικού ξεσηκωμού» για την ανατροπή αυτής της πολιτικής και των φορέων της, της εξουσίας του κεφαλαίου και των μονοπωλίων.

Ανάλογο ήταν το κλίμα και στη μαζική συνέλευση που έγινε προχτές στο εργοστάσιο «ΕΛΑΪΔΑ».

Αύριο Τετάρτη έχει προγραμματιστεί συνέλευση στο εργοστάσιο ΠΑΠΟΥΤΣΑΝΗΣ, ενώ μέχρι το τέλος της βδομάδας θα έχουν γίνει συνελεύσεις σε όλα τα εργοστάσια.

Απόφαση για απεργία μέσα από μαζικές γενικές συνελεύσεις έχουν πάρει επίσης η Πανελλήνια Ενωση Αμμοβολιστών και το Σωματείο Ναυπηγοξυλουργών.

Ο Σύνδεσμος Υπαλλήλων Εμπορικών Καταστημάτων και Ιδιωτικών Επιχειρήσεων Πειραιά, του οποίου ήδη η διοίκηση έχει αποφασίσει απεργία, με συσκέψεις και περιοδείες, οργώνει τους χώρους δουλειάς και καλεί να συμμετέχουν μαζικά οι εμποροϋπάλληλοι στη γενική συνέλευση που θα γίνει στις 23 Σεπτέμβρη στις 6 το απόγευμα στο Εργατικό Κέντρο Πειραιά.

Συνελεύσεις και συσκέψεις
  • Σήμερα, Τρίτη 18 Σεπτέμβρη:

- Το Σωματείο Εργαζομένων στη ΦΑΓΕ προχωρά σε στάση εργασίας, 1 μ.μ. - 3 μ.μ., και Γενική Συνέλευση. Σε Γενική Εκλογοαπολογιστική Συνέλευση προχωρά την ίδια μέρα και το Σωματείο Εργαζομένων της ΕΒΓΑ.

- Το Συνδικάτο Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος Αττικής, προχωρά σε συσκέψεις στα εργοστάσια του «ΦΕΙΔΑ» και του «ΑΓΓΛΟΥΠΑ».

  • Αύριο Τετάρτη 19 Σεπτέμβρη:

- Το Συνδικάτο Εργαζομένων στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης Αττικής καλεί σε Γενική Συνέλευση στις 6.30 μ.μ., στην αίθουσα του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας (πλατεία Κάνιγγος, Βερανζέρου 1, 2ος όροφος).

- Το Εργατικό Κέντρο Λάρισας (ΕΚΛ) οργανώνει συγκέντρωση, στις 7 μ.μ., στην κεντρική πλατεία, ενάντια στα νέα αντιλαϊκά μέτρα.

- Το Εργατικό Κέντρο Ζακύνθου διοργανώνει παράσταση διαμαρτυρίας, στις 8 π.μ., στα γραφεία του ΕΟΠΥΥ, στο ΙΚΑ Ζακύνθου.

- Το Συνδικάτο Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος Αττικής, προχωρά σε συσκέψεις στο εργοστάσιο της «MEDIA STROM».

- Ευρεία σύσκεψη διοργανώνει το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Πειραιά στις 10 το πρωί, στο Εργατικό Κέντρο Πειραιά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ