Τρίτη 18 Σεπτέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Απεργούν μεθαύριο οι μεταλλεργάτες

Συγκέντρωση στις 11 π. μ. στην πλατεία Κλαυθμώνος και πορεία στο υπουργείο Ανάπτυξης

Σε 24ωρη απεργία προχωρούν μεθαύριο οι μεταλλεργάτες όλης της χώρας. Στη χτεσινή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργατών Μετάλλου, υπερψηφίστηκε η πρόταση των δυνάμεων του ΠΑΜΕ για 24ωρη απεργία στον κλάδο μετάλλου την Πέμπτη 20 Σεπτέμβρη, με αιχμή τα όσα διαδραματίζονται σε βάρος της ναυπηγικής και της αμυντικής βιομηχανίας από την αντιλαϊκή πολιτική συγκυβέρνησης και Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Στη διάρκεια της συνεδρίασης αναπτύχθηκε αντιπαράθεση ανάμεσα στις δυνάμεις του ΠΑΜΕ και τις παρατάξεις ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, οι οποίες ναι μεν συμφωνούσαν με την 24ωρη απεργία, όμως με πλαίσιο το οποίο περιοριζόταν αποκλειστικά και μόνο στη μείωση του εφάπαξ από το Ταμείο Πρόνοιας Ιδιωτικού Τομέα (ΤΑΠΙΤ) και αυτό επειδή ... δεν έγινε «σωστή αναλογιστική μελέτη».

Ωστόσο, η αποφασιστική στάση των δυνάμεων του ΠΑΜΕ που ανέδειξαν ολόπλευρα τις εξελίξεις με χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτές που «τρέχουν» σε βάρος της ναυπηγικής βιομηχανίας, η αγωνιστική θέληση των εργαζομένων στους κλάδους όπως αυτές έχουν αναδειχθεί με τη μαζική τους συμμετοχή στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις, με τελευταία αυτή της περασμένης Πέμπτης όπου οι εργαζόμενοι όλων των ναυπηγείων και της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης διαδήλωσαν από κοινού έξω από το υπουργείο Ναυτιλίας αναδεικνύοντας την ανάγκη συντονισμού και κοινής δράσης, είχε ως αποτέλεσμα η πλειοψηφία της Εκτελεστικής Επιτροπής να συνταχτεί με την πρόταση των ταξικών δυνάμεων. Μάλιστα, ήταν χαρακτηριστική η φράση συνδικαλιστή με την οποία αιτιολόγησε την ψήφο του υπέρ της πρότασης των ταξικών δυνάμεων: «Οταν θα κλείσουν τα ναυπηγεία για τι σύνταξη και τι εφάπαξ θα μιλάμε;»

Ακόμα, η πλειοψηφία της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΟΕΜ συμφώνησε με την πρόταση του ΠΑΜΕ να γίνει συγκέντρωση στις 11 το πρωί στην πλατεία Κλαυθμώνος και να ακολουθήσει πορεία στο υπουργείο Ανάπτυξης. Η ΠΑΣΚΕ πρότεινε την ημέρα της απεργίας να γίνουν ταυτόχρονες παρεμβάσεις στα υπουργεία Ανάπτυξης, Εργασίας και Οικονομικών.

Βήμα προετοιμασίας της γενικής απεργίας

Η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Ναυπηγικής Βιομηχανίας διοργανώνει προσυγκέντρωση στις 10 το πρωί στην Ομόνοια. Καλεί τους εργαζόμενους να συμμετέχουν μαζικά στην απεργία, η οποία πρέπει να αποτελέσει για τον κλάδο σταθμό στην προετοιμασία της πανελλαδικής πανεργατικής απεργίας στις 26 Σεπτέμβρη, αναδεικνύοντας το διεκδικητικό πλαίσιο που προβάλλουν οι ταξικές δυνάμεις, το οποίο έρχεται σε σύγκρουση και ρήξη με τη βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική της συγκυβέρνησης, της ΕΕ και αναδεικνύει το δρόμο ανάπτυξης όπου τα ναυπηγεία και η αμυντική βιομηχανία θα υπηρετούν τις σύγχρονες ανάγκες των εργαζομένων, του λαού, τις παραγωγικές δυνάμεις της χώρας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ