Τρίτη 18 Σεπτέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΥΓΕΙΑ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ
Απόφαση για εκτέλεση των συνταγών

Απόφαση να ξεκινήσει η καταβολή φαρμάκων στους ασφαλισμένους με πίστωση στα Ταμεία πήρε με οριακή πλειοψηφία (70-64) η Γενική Συνέλευση του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου.

Η Συνέλευση έγινε το περασμένο Σάββατο και ακολούθησαν ή θα ακολουθήσουν οι αποφάσεις των τοπικών φαρμακευτικών συλλόγων μεταξύ των οποίων της Αττικής και του Πειραιά. Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης αποφάσισε ήδη τη χορήγηση φαρμάκων με πίστωση. Η κύρια αιτία για τις κινητοποιήσεις των φαρμακοποιών όπως και των γιατρών είναι τα τεράστια χρέη του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ), λόγω της κρατικής υποχρηματοδότησης αλλά και της κρίσης που έχει οδηγήσει τους εργαζόμενους στην ανεργία και τους αυτοαπασχολούμενους να βάλουν λουκέτο στα μαγαζιά τους.

Η Δημοκρατική Πανεπιστημονική Κίνηση Φαρμακοποιών πρότεινε απεργιακές κινητοποιήσεις με κορύφωση στις 26 Σεπτέμβρη 2012. «Δεν μπορεί τη μέρα της Γενικής Απεργίας να λειτουργούν τα φαρμακεία» τόνισαν οι εκπρόσωποι της ΔΗΠΑΚ, υπενθυμίζοντας ότι ποτέ μέχρι τώρα η παράταξη δεν τάχθηκε υπέρ της άρσης της χορήγησης φαρμάκων με πίστωση, προτείνοντας τη συμμαχία με τους ασφαλισμένους και τους συνταξιούχους και της από κοινού διεκδίκησης των πληρωμών. Από τη μεριά τους, οι άλλες παρατάξεις δεν τοποθετήθηκαν καν για το ζήτημα της συμμετοχής ή όχι του κλάδου στη γενική απεργία. Ηταν κι αυτό χαρακτηριστικό της προσπάθειας να υπονομευτεί ο αγωνιστικός συντονισμός με τα λαϊκά στρώματα ενάντια στην πολιτική που στηρίζει τους μεγαλοεπιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στο χώρο του Φαρμάκου, να εγκλωβιστούν οι φαρμακοποιοί αποκλειστικά στο ζήτημα της εξόφλησης των χρεών που τους οφείλει το κράτος, να κρυφτεί πως αυτή η κατάσταση είναι μέρος της συνολικής στρατηγικής που επιδιώκει την επιτάχυνση της συγκέντρωσης στην αγορά και διακίνηση του φαρμάκου και γι' αυτό οδηγεί σε χρεοκοπία χιλιάδες συνοικιακά φαρμακεία και αυτοαπασχολούμενους του χώρου. Τελικά τα μπλοκ που διαμορφώθηκαν ήταν υπέρ ή όχι της χορήγησης φαρμάκων με πίστωση για να παρθεί η απόφαση υπέρ με την οριακή πλειοψηφία.

Επίσης μέχρι αύριο συνεχίζουν την επίσχεση εργασίας και οι συμβεβλημένοι γιατροί του ΕΟΠΥΥ, με αποτέλεσμα οι ασφαλισμένοι να πληρώνουν απ' την τσέπη τους τις ιατρικές εξετάσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ