Πέμπτη 4 Οχτώβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΥΓΕΙΑ
ΕΟΠΥΥ ΚΩ
Μεταφέρεται ο ακτινολογικός εξοπλισμός στη Ρόδο

Πελατεία στους ιδιώτες προσφέρει η κυβερνητική πολιτική

Στην ενίσχυση του ιδιωτικού τομέα της Υγείας στοχεύει, για ακόμη μια φορά, η κυβερνητική πολιτική, αυτή τη φορά με τη μετακίνηση του ακτινολογικού εξοπλισμού από τις δομές του ΕΟΠΥΥ στην Κω προς τη Ρόδο. Εδώ και χρόνια, ενώ υπήρχε στην Κω ο ακτινολογικός εξοπλισμός, δενλειτουργούσε, επειδή έλειπε το απαραίτητο προσωπικό. Τώρα, αντί να στελεχωθεί και να λειτουργήσει, μεταφέρεται για να καλυφθούν οι ανάγκες στη Ρόδο και οι κάτοικοι της Κω καλύπτονται μόνο από τους ιδιώτες και το νοσοκομείο. Αυτή είναι η ...αναβάθμιση των υπηρεσιών Υγείας μέσω των συγχωνεύσεων και των μετακινήσεων που διαφημίζει με κάθε αφορμή το υπουργείο Υγείας. Αντί να προσλάβει μόνιμο και επαρκές προσωπικό για να στελεχώσει τις δομές του ΕΟΠΥΥ προτιμάει να δίνει τα χρήματα στους ιδιώτες της Υγείας.

Αντίστοιχα, στον ΕΟΠΥΥ της Κω δεν υπάρχει μικροβιολογικός εξοπλισμός και οι κάτοικοι σπρώχνονται στους ιδιώτες ή στο νοσοκομείο, όπου υπάρχει μεγάλη αναμονή. Το Εργατικό Κέντρο Βορείου Συγκροτήματος Δωδεκανήσου καταγγέλλει σχετικά με «τη μεταφορά του ακτινολογικού εξοπλισμού από το ΙΚΑ Κω» την «εγκληματική ευθύνη της κυβέρνησης για την υγεία του ελληνικού λαού. Για τη στήριξη της ανταγωνιστικότητας των επιχειρηματιών, κυβέρνηση και καπιταλιστές δε διστάζουν μπροστά σε τίποτα».

«Θυσιάζουν ακόμη και την περίθαλψη των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων, αφού από την οικονομική τους κατάσταση εξαρτάται αν θα είναι υγιείς και αν θα αντιμετωπίζουν την ασθένειά τους. Οι υπηρεσίες πρωτοβάθμιας Υγείας υποβαθμίζονται και εμπορευματοποιούνται περισσότερο. Είναι πλέον δραστικές οι περικοπές εργαστηριακών και ιατρικών εξετάσεων, φαρμάκων, υγειονομικού υλικού, επιδομάτων κ.λπ.», σημειώνει το Εργατικό Κέντρο και καλεί όλους τους εργαζόμενους ιδιωτικού και δημόσιου, τους συνδικαλιστικούς φορείς, συλλόγους και μαζικούς φορείς σε γενικό ξεσηκωμό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ