Πέμπτη 4 Οχτώβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΥΓΕΙΑ
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΥΓΕΙΑΣ - ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
Καλεί σε δράση με οδηγό τις λαϊκές ανάγκες

Σήμερα οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων σε δημόσια νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας, ΕΚΑΒ, δομές Πρόνοιας

Από την απεργία στις 26 Σεπτέμβρη
Από την απεργία στις 26 Σεπτέμβρη
Σε μαζική συμμετοχή στη σημερινή στάση εργασίας (11 π.μ. - 3 μ.μ.) και στις συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα καλεί η Πανελλαδική Γραμματεία Υγείας - Πρόνοιας του ΠΑΜΕ.

Στην Αττική θα γίνει κινητοποίηση στο υπουργείο Υγείας και στην περιφέρεια στις έδρες των Υγειονομικών Περιφερειών (ΥΠΕ). Στη Θεσσαλονίκη οι εργαζόμενοι από όλα τα νοσοκομεία θα συμμετάσχουν σε συγκέντρωση - ανοιχτή συνέλευση, που θα γίνει στις 11 το πρωί μπροστά στην ΥΠΕ, στην Αριστοτέλους.

Να σταματήσουν οι πληρωμές των ασθενών

«Τα νοσοκομεία οδηγούνται στην παράλυση, ενώ με τις νέες περικοπές 1,4 δισ. ευρώ στην κρατική χρηματοδότηση στην Υγεία, η κατάσταση γίνεται εκρηκτική», υπογραμμίζει η Πανελλαδική Γραμματεία Υγείας - Πρόνοιας του ΠΑΜΕ και καλεί σε κλιμάκωση των κινητοποιήσεων με το παρακάτω πλαίσιο:

Καμία μείωση στους μισθούς των γιατρών. Αναπλήρωση των μισθών των υγειονομικών, με προτεραιότητα στους ΥΕ και ΔΕ. Να πληρωθούν εδώ και τώρα όλα τα δεδουλευμένα. Να γίνουν άμεσα όλες οι αναγκαίες προσλήψεις και να μονιμοποιηθούν όλοι οι εργαζόμενοι στους εργολάβους, οι επικουρικοί, οι εργαζόμενοι από τις ΜΚΟ, χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Να σταματήσουν τώρα οι πληρωμές των ασθενών. Να χρηματοδοτήσει πλήρως τα νοσοκομεία, τον ΕΟΠΥΥ και τα Ταμεία ο κρατικός προϋπολογισμός.

«Ενότητα, να μην περάσουν τα μέτρα. Υπάρχει διέξοδος για τους εργαζόμενους. Να πιστέψει ο λαός στη δύναμή του. Να οργανωθεί, να παλέψει, να ανατρέψει την εξουσία του κεφαλαίου. Μονομερής διαγραφή του χρέους, αποδέσμευση από την ΕΕ, κατάργηση των μνημονίων και της δανειακής σύμβασης», τονίζει η Πανελλαδική Γραμματεία Υγείας - Πρόνοιας του ΠΑΜΕ, και καλεί σε μαζική συμμετοχή στις κλαδικές κινητοποιήσεις:

  • Με την κατάθεση των μέτρων στη Βουλή, να γίνει 24ωρη πανελλαδική απεργία.
  • Με την ανακοίνωση των μέτρων, να γίνουν καταλήψεις στις διοικήσεις, συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στα προαύλια όλων των νοσοκομείων.
  • Καλούμε τα σωματεία να οργανώσουν άμεσα μαζικές Γενικές Συνελεύσεις. Οι εργαζόμενοι να παραμερίσουν τις διοικήσεις που βάζουν εμπόδια στην οργάνωση της πάλης, στη σύγκληση των Γενικών Συνελεύσεων.
  • Να συγκροτήσουν απεργιακές επιτροπές, επιτροπές αγώνα.
Οι χτεσινές κινητοποιήσεις

Με αποκλεισμούς των ταμείων για την είσπραξη των πέντε ευρώ ξεκίνησαν χτες τις κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι στα Νοσοκομεία «Ευαγγελισμός», Κρατικό Αθήνας και Πανεπιστημιακό Ηρακλείου.

Επίσης, χτες, στο «Θεαγένειο» Αντικαρκινικό Νοσοκομείο οι εργαζόμενοι απέκλεισαν το ταμείο του Κέντρου Πρόληψης και τα ταμεία του νοσοκομείου και επέβαλαν τη δωρεάν εξέταση των ασθενών. Μίλησαν στους ασθενείς και τους κάλεσαν σε κοινό αγώνα για να μην περάσουν τα μέτρα και οι νέες περικοπές στην κρατική χρηματοδότηση για την Υγεία, να παλέψουν για αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Υγεία - Πρόνοια που θα ανταποκρίνεται στις σύγχρονες αυξημένες ανάγκες του λαού.

Οι εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο «Γ. Παπανικολάου» αρχικά πραγματοποίησαν συγκέντρωση στην πύλη του νοσοκομείου και στη συνέχεια παράσταση διαμαρτυρίας στο διοικητή και συμβολικό αποκλεισμό των γραφείων της διοίκησης. Προγραμματίζουν νέα Γενική Συνέλευση την επόμενη Τετάρτη για να καθορίσουν την παραπέρα κλιμάκωση του αγώνα τους.

Στο «Ιπποκράτειο» απέκλεισαν τα ταμεία του νοσοκομείου και στη συνέχεια πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας στη διοίκηση. Νέα παράσταση διαμαρτυρίας στη διοίκηση προγραμματίζουν σήμερα στις 10 το πρωί.

Στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης οι εργαζόμενοι πραγματοποίησαν συγκέντρωση στην είσοδο του νοσοκομείου και αποκλεισμό της διοίκησης, την Τρίτη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ