Πέμπτη 4 Οχτώβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΙΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ
Δέχτηκαν προκλητική επίθεση από τα ΜΑΤ

Καταδίκασε το ΚΚΕ, σε συνάντηση που είχαν οι απεργοί με βουλευτές του Κόμματος

Την επίθεση των ΜΑΤ με δακρυγόνα δέχτηκαν οι εργαζόμενοι στις Συνεταιριστικές Οργανώσεις στη διάρκεια συγκέντρωσης έξω από τα γραφεία της ΠΑΣΕΓΕΣ. Εκπρόσωποι των εργαζομένων επιχείρησαν να επιδώσουν το ψήφισμά τους στη διοίκηση της ΠΑΣΕΓΕΣ και τους έριξαν χημικά. Την επίθεση καταδίκασε το ΚΚΕ.

Εργαζόμενοι στις Συνεταιριστικές Οργανώσεις συγκεντρώθηκαν χτες το πρωί στις 10 π.μ. στο σταθμό του μετρό στους Αμπελόκηπους και στη συνέχεια πραγματοποίησαν πορεία στα γραφεία της ΠΑΣΕΓΕΣ, στο πλαίσιο της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας που προκήρυξε η ΟΣΕΓΟ (Ομοσπονδία Σωματείων Εργαζομένων Γεωργικών Οργανώσεων Ελλάδας).

Τα κύρια αιτήματα των εργαζομένων είναι η άμεση υπογραφή κλαδικής σύμβασης, η διασφάλιση των θέσεων εργασίας και η καταβολή των δεδουλευμένων, καθώς όπως καταγγέλλουν είναι απλήρωτοι από τρεις έως 30 μήνες. Από την πλευρά της, η διοίκηση της ΠΑΣΕΓΕΣ συνεχίζει την αδιάλλακτη στάση και χτες εξέδωσε μια προκλητική ανακοίνωση, αναφέροντας ότι δεν κάλεσε η ίδια τα ΜΑΤ και πως οι εργαζόμενοι στις Συνεταιριστικές Οργανώσεις χτύπησαν «λάθος πόρτα».

Αντιπροσωπεία των απεργών συναντήθηκε αργότερα στη Βουλή με τους βουλευτές του ΚΚΕ Δ. Μανωλάκου, Ε. Γερασιμίδου και Γ. Λαμπρούλη. Οι βουλευτές του ΚΚΕ καταδίκασαν την απρόκλητη επίθεση και κατήγγειλαν την αδιάλλακτη στάση της ηγεσίας της ΠΑΣΕΓΕΣ. Τόνισαν ακόμα ότι το ΚΚΕ θα συνεχίσει να στηρίζει σταθερά τον αγώνα τους για την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων τους.

Οι εργαζόμενοι ευχαρίστησαν το ΚΚΕ για τη σταθερή συμπαράσταση στους αγώνες τους και αναφερόμενοι στις εξελίξεις μετά το ξεπούλημα της ΑΤΕ ανακοίνωσαν στους βουλευτές ότι από τις 134 συνεταιριστικές οργανώσεις οι 120 είναι για εκκαθάριση και ως εκ τούτου δεν δικαιούνται καμία χρηματοδότηση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ