Πέμπτη 4 Οχτώβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Συνάντηση των ΥΠΕΞ Ελλάδας - Αλβανίας

Με ευχές για την επίτευξη συμφωνίας στον καθορισμό των θαλάσσιων ορίων των δύο χωρών και υποσχέσεις για την ενίσχυση της διμερούς συνεργασίας, ολοκλήρωσαν τις χτεσινές τους επαφές στην Αθήνα οι υπουργοί Εξωτερικών της Ελλάδας Δ. Αβραμόπουλος και ο Αλβανός ομόλογός του Ε. Παναρίτι.

Στις δηλώσεις του ο Δ. Αβραμόπουλος υπογράμμισε την κοινή βούληση να προχωρήσει η προεργασία ώστε να υπογραφεί η συμφωνία για τον αγωγό φυσικού αερίου που θα ξεκινά από την Τουρκία και θα καταλήγει στην Ιταλία (ΤΑΡ). Επίσης, όπως είπε ο Ελληνας υπουργός, συμφωνήθηκε να διευθετηθούν «σύντομα» οι εκκρεμότητες που αναφέρονται στη συμφωνία οριοθέτησης των θαλασσίων ζωνών.

Στις δηλώσεις τους οι δύο υπουργοί είπαν ότι συμφώνησαν να καθιερωθεί δυο φορές το χρόνο μια τακτική συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών, καθώς επίσης να εισηγηθούν στις κυβερνήσεις τους μια τακτική (ανά έτος) διακρατική διαβούλευση συναρμοδίων κατά περίπτωση υπουργών. Ο Δ. Αβραμόπουλος στη δήλωσή του υπενθύμισε τις κοινές δεσμεύσεις των δύο χωρών στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ και δεσμεύτηκε για ελληνική στήριξη του αιτήματος της Αλβανίας για τους μηχανισμούς της ΕΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ