Τετάρτη 24 Οχτώβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΕΤΟΙΜΟΙ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΒΟΥΤΙΑ

ΠΟΛΥ ΑΡΓΑ ΓΙΑ ΔΑΚΡΥΑ ...ΣΤΕΛΛΑ: «Η στάση πληρωμών δεν είναι ανέκδοτο (...) Η χώρα αρχίζει να ζει ημέρες χρεοκοπίας και είναι θέμα χρόνου να αρχίσει μια καλπάζουσα φτωχοποίηση (...) Πόσο αντέχουμε άραγε να ζήσουμε έτσι; (...) Οι ηγέτες των δημοκρατιών αποδεικνύονται υποδεέστεροι των περιστάσεων, αφιλοσόφητοι, ανιστόρητοι, αναίσθητοι, ανίσχυροι (...) Η καταγραφόμενη δυσαρμονία μεταξύ κοινωνίας και πολιτικής τάξης, το έλλειμμα νομιμοποίησης, η αποτυχία των τεχνοκρατών, η κρίση αντιπροσώπευσης, η ανάδυση νέων επιθετικών εθνικισμών, η επέλαση των στερεοτύπων μίσους δεν αφορούν πια μόνο στην εξασθενημένη και πολλαπλώς βαλλόμενη Ελλάδα - αφορούν στο σύνολο της Ευρώπης» (στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).

ΜΕΤΡΑΝΕ ΤΑ ΘΥΜΑΤΑ ΤΟΥΣ: «Φόβους ότι η Ευρώπη θα βιώσει την δική της "Αραβική Ανοιξη" αν δεν αντιμετωπισθεί άμεσα το θέμα της νεανικής ανεργίας εγείρει η μεγαλύτερη έρευνα που έχει γίνει ποτέ για τη "χαμένη γενιά της Ευρώπης". Με το χαρακτηρισμό αυτό η μελέτη του Eurofound ονομάζει τα 14 εκατομμύρια των νεαρών "ανενεργών" Ευρωπαίων (...) Επικεντρώθηκε σε άτομα ηλικίας 15-29 ετών τα οποία δεν παρακολουθούν δευτεροβάθμια ή τριτοβάθμια εκπαίδευση, δεν μαθητεύουν σε κάποιο κλάδο και δεν εργάζονται (γνωστά ως Neets από τα αρχικά των λέξεων not in employment, education, or training) (...) Οι συγγραφείς της μελέτης υπογραμμίζουν ότι το χειρότερο που έχει διαμορφωθεί δεν είναι οι οικονομικές συνέπειες αλλά ο φόβος "της απομάκρυνσης των νέων από τη δημοκρατική συμμετοχή στην κοινωνία" καθώς η έρευνά τους έδειξε ότι οι ανενεργοί νέοι είναι σε πολύ μικρότερα ποσοστά πολιτικοποιημένοι σε σχέση με τους εργαζόμενους ενώ εμπιστεύονται λιγότερο τους πολιτικούς (...) Η εκτίμηση της Eurofound είναι ότι από αυτά τα 14 εκατομμύρια μόλις το 10% θα απορροφηθεί στην αγορά εργασίας» (στον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ).

Η ΕΝΤΟΛΗ: «Αυτή η κυβέρνηση αποτελεί την τελευταία ευκαιρία της χώρας να παραμείνει στην ευρωζώνη. Και αυτή η ευκαιρία δεν πρέπει να χαθεί» (από το κύριο άρθρο στα ΝΕΑ).

ΚΑΘΕ ΠΡΟΤΑΣΗ ΚΑΙ ΨΕΜΑ: «Χωρίς την εκταμίευση της δόσης των 31,5 δισ. θα είναι φρούδες οι ελπίδες να φανεί σύντομα κάποιο φως στο βάθος του τούνελ. Ας (...) προχωρήσουμε στην οριστικοποίηση της συμφωνίας. Αλλωστε, όσο ταχύτερα ανακάμψουμε τόσο συντομότερα θα είμαστε σε θέση να ακυρώσουμε δεσμεύσεις και μέτρα που μας επιβλήθηκαν» (από το κύριο άρθρο στο ΕΘΝΟΣ).

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ελλείψεις, συμφωνίες και παζάρια για το φυσικό αέριο(2021-09-21 00:00:00.0)
Ελάχιστοι βρίσκουν δουλειά, πολλοί σταματάνε να ψάχνουν(2016-09-01 00:00:00.0)
Σε ανοδική τροχιά(2002-07-30 00:00:00.0)
Συζητιέται πιθανή ένταξη της Κύπρου στο ΝΑΤΟ(2001-10-24 00:00:00.0)
Απελευθέρωση από το φόβο του πολέμου(1999-04-04 00:00:00.0)
(2) Πάνω από 57 εκατομμύρια οι φτωχοί στην Ευρωπαϊκή Ενωση(1997-05-25 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ