Τετάρτη 24 Οχτώβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΠΡΙΑΚΟ
Συζητιέται πιθανή ένταξη της Κύπρου στο ΝΑΤΟ

Αναμεταδότης του σταθμού «Φωνή της Αμερικής» στην Κύπρο

Δεν τίθεται θέμα ένταξης της Κυπριακής Δημοκρατίας στο ΝΑΤΟ, μελετάται ωστόσο το θέμα της συμμετοχής στο πρόγραμμα «Συνεργασία για την Ειρήνη». Αυτό δήλωσε ο Κύπριος υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης, μιλώντας για τον προϋπολογισμό του υπουργείου του για το 2002 ενώπιον της κοινοβουλευτικής επιτροπής Οικονομικών.

Ο Ι. Κασουλίδης απαντώντας σε Ερώτηση του βουλευτή του Κινήματος Σοσιαλδημοκρατών Δώρου Θεοδώρου, είπε πως θέμα συμμετοχής της Κύπρου στη Βορειοατλαντική Συμμαχία δεν εξετάζεται αυτή τη στιγμή, προβλέποντας και τις ενστάσεις της Τουρκίας.

Παρατήρησε, ωστόσο, ότι παραμένει ανοιχτό για μελέτη το θέμα της συμμετοχής της χώρας μας στο πρόγραμμα του ΝΑΤΟ «Συνεργασία και Ειρήνη», στο οποίο, υπενθύμισε, έχει εμπλακεί και η Ρωσία και άλλες χώρες του πρώην ανατολικού μπλοκ.

Ο κ. Κασουλίδης επισήμανε πως και στην περίπτωση αυτή θα υπάρξουν αντιδράσεις της Τουρκίας.

Στο μεταξύ, στη συνεδρίαση της επιτροπής, ο υπουργός Εξωτερικών αναφέρθηκε και στη διαπίστευση δυο στρατιωτικών ακολούθων στη Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Κύπρου στην ΕΕ (Βρυξέλλες) και στον Οργανισμό για την Ασφάλεια και Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ), η έδρα του οποίου είναι στη Βιέννη. Θέμα διαπίστευσης άλλων στρατιωτικών ακολούθων δεν τίθεται επί του παρόντος, θεωρείται ωστόσο σίγουρο πως με την ένταξη θα αυξηθούν και στο θέμα της αμυντικής διπλωματίας οι ανάγκες.

Ερχονται Βρετανοί για τις κεραίες στο Ακρωτήρι

Ομάδα ανεξάρτητων εμπειρογνωμόνων θα έρθουν σύντομα στην Κύπρο για να εξετάσουν τις επιπτώσεις στο περιβάλλον, από τις κεραίες των Βρετανών στο Ακρωτήρι.

Στην ανακοίνωση αυτή προέβη ο Ιωάννης Κασουλίδης, ενώπιον της κοινοβουλευτικής επιτροπής περιβάλλοντος.

Σημείωσε ότι οι δυο έρευνες που διεξήχθησαν από την κυπριακή και βρετανική κυβέρνηση διαφέρουν, γι' αυτό και θα διεξαχθεί η έρευνα αυτή. Παράλληλα, θα διεξαχθεί νέα ιατρική έρευνα για τις πιθανές επιπτώσεις στους κατοίκους της περιοχής.

Ο Ι. Κασουλίδης ανακοίνωσε ότι ο ραδιοσταθμός «Φωνή της Αμερικής» θα εγκαταστήσει αναμεταδότη στο Κάβο Γκρέκο, δίπλα από το γαλλικό σταθμό. Διευκρίνισε ότι δεν πρόκειται να αποτελέσει προπαγανδιστικό σταθμό. Το θέμα ενέγραψε ο βουλευτής Γιώργος Περδίκης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ