Τετάρτη 24 Οχτώβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
ΓΕΓΟΝΟΤΑ 24 ΟΚΤΩΒΡΗ

1925 Το ΚΚΕ σημειώνει επιτυχία στις δημαρχιακές και κοινοτικές εκλογές μετέχοντας στο Ενιαίο Μέτωπο Εργατών-Αγροτών-Προσφύγων.

1961 Επικυρώνεται στη Βόννη η ελληνογερμανική συμφωνία για τις γερμανικές αποζημιώσεις των θυμάτων των ναζί στην Ελλάδα. Το ποσό θα ανέλθει σε 28,7 εκατομμύρια δολάρια.

1963 Την παρασκευή συνθετικής ουσίας συγγενούς προς την ινσουλίνη, από ομάδα ερευνητών με επικεφαλής το δρα Κατσογιάννη, υφηγητή της Βιοχημείας στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου του Πίτσμπουργκ, ανακοινώνει εκπρόσωπος του Πανεπιστημίου.

1963 «Για το υπέροχο λυρικό ύφος του, που είναι εμπνευσμένο από ένα βαθύ αίσθημα για το ελληνικό πολιτιστικό ιδεώδες», η Σουηδική Ακαδημία τιμά τον Γιώργο Σεφέρη με το Νόμπελ Λογοτεχνίας.

1968 Τέσσερις νεκροί στις ταραχές του τελευταίου τριημέρου στο Ρίο ντε Τζανέιρο. Σφοδρές συγκρούσεις μεταξύ φοιτητών και αστυνομίας μετατρέπουν τη μεγαλούπολη σε πεδίο μάχης. Βίαιες συγκρούσεις σε μιαν άλλη πλευρά της Γης, στο Αμστερνταμ, μεταξύ αστυνομίας και φοιτητών, οι οποίοι, ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων, φωνάζουν: «Το Μεξικό φοιτητική πόλη».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ