Τετάρτη 24 Οχτώβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τα... ανασχηματισμένα

Γρηγοριάδης Κώστας

ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ, μετά την ανακοίνωσης τής... νέας κυβέρνησης, τα ερωτήματα που προκύπτουν τώρα είναι σαφή: Πότε ορίζεται χρονικά η ιδιωτικοποίηση του 3ου Σώματος Στρατού; Θα γίνει με μειοδοτικό διαγωνισμό και, μάλιστα, διεθνή ή θα αναζητήσουμε στρατηγικό επενδυτή; Θα γίνει με βάση τη νομοθεσία για τις προβληματικές ή με διεθνή προκήρυξη για εκδήλωση ενδιαφέροντος.

Με ποια τιμή και ποιον ανάδοχο μπαίνει στο Χρηματιστήριο η 115 Πτέρυγα Μάχης; Θα ακολουθήσει επιθετική πολιτική στη Σοφοκλέους ή αμυντική τακτική;

Ολα αυτά, βέβαια, επειδή, ως γνωστόν, «με το χαμόγελο στα χείλη παν οι φαντάροι μας μπροστά» κι ο Γιάννος Παπαντωνίου στο Εθνικής Αμυνας. Και η αλήθεια είναι πως κάποτε έπρεπε να μπει μια τάξη εκεί μέσα. Προφανώς οι 980 δραχμές που αποτελούν το «μισθό» των στρατιωτών είναι, αν μη τι άλλο, μια υπερβολική κοινωνική παροχή.

ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΙΣ άλλες, τις κανονικές τις ιδιωτικοποιήσεις, μην φοβάστε, θα γίνουν κανονικότατα και μάλιστα με «κοινωνική ευαισθησία». Υπογραφή «Ακης Τσοχατζόπουλος», όχι αστεία.

Στο υπουργείο Εργασίας τώρα, τι να πει κανείς; Ακόμα κι αν θεωρήσουμε ότι ο Δημήτρης Ρέππας είναι ο καλύτερος επικοινωνιολόγος από καταβολής της έννοιας της πολιτικής επικοινωνίας, είναι δυνατόν να πείσει ένα συνταξιούχο να δεχτεί μειωμένη σύνταξη και εργαζόμενους να δεχτούν αυξήσεις ορίων ηλικίας;

ΠΑΝΤΩΣ συνολικά είναι δύσκολο να «βολέψεις» όλους τους εκσυγχρονιστές του ΠΑΣΟΚ, αλλά και τους «πρωτοδευτεροκλασάτους» σε έναν ανασχηματισμό, όσο κι αν το θέλεις. Εκανε ό,τι μπορούσε ο Κώστας Σημίτης αλλά πάλι γκρινιάζουνε αρκετοί.

Μια φορά σήμερα το πρωί κατά τις 11.00 προσέχετε όσοι κυκλοφορείτε στο κέντρο της Αθήνας και συγκεκριμένα επί της Βασιλίσσης Σοφίας. Ως γνωστόν, θα κυκλοφορεί ελεύθερη και χωρίς φίμωτρο η «νέα κυβέρνηση», πηγαίνοντας από το Μαξίμου στη Βουλή. Δαγκώνει, κι όποιον πάρει ο χάρος.


Γρηγοριάδης Κώστας


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ