Τετάρτη 24 Οχτώβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΚΑΝΔΑΛΟΛΟΓΙΑ
Εμπλέκεται και η Δικαιοσύνη

Αγωγή κατά του Κ. Λαλιώτη κατέθεσε χθες ο Κ. Μητσοτάκης

Το δρόμο της «αναπόφευκτης» δικαστικής διερεύνησης παίρνει η διαμάχη που έχει ξεσπάσει το τελευταίο διάστημα μεταξύ κυβέρνησης και ΝΔ με αφορμή το αεροδρόμιο των Σπάτων. Ο Κ. Μητσοτάκης κατέθεσε χτες αγωγή, μέσω των πληρεξούσιων δικηγόρων του Χρ. Μαρκογιαννάκη και Γ. Μαύρου, κατά του Κ. Λαλιώτη για συκοφαντική δυσφήμιση.

Στην αγωγή ζητά από τον τέως υπουργό 1 δισ. δρχ. για ηθική βλάβη, θα συζητηθεί δε στις 30-5-2002. Ο Κ. Μητσοτάκης αναφέρεται στις πρόσφατες, καθημερινές σχεδόν συνεντεύξεις Τύπου και δηλώσεις του Κ. Λαλιώτη για το αεροδρόμιο των Σπάτων και τις συμβάσεις που είχαν υπογράψει εναλλάξ οι κυβερνήσεις της ΝΔ το 1993 και του ΠΑΣΟΚ το 1995 με την κατασκευάστρια εταιρία. Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς Λαλιώτη, με τη σύμβαση του ΠΑΣΟΚ το Δημόσιο «ωφελήθηκε 100 δισ. δρχ.», χρήματα, τα οποία «θα πήγαιναν ή στην κατασκευάστρια εταιρία ή στο κόμμα του κ. Μητσοτάκη ή στην οικογένειά του, που διακινούσε το διάστημα εκείνο τροφοδότη λογαριασμό λιβεριανής εταιρίας».

Ολα τα παραπάνω, κατά τον Κ. Μητσοτάκη, είναι ψευδή και συκοφαντικά και προσβάλλουν βάναυσα την προσωπικότητά του. Μέσω δε των δικηγόρων του, υπέβαλε και αίτηση στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Σωτ. Μπάγια για να κληθεί να καταθέσει ως μάρτυρας στην προκαταρκτική έρευνα, που διενεργεί για την υπόθεση αυτή ο εισαγγελέας Δημ. Παπαγγελόπουλος.

Στη δήλωσή του ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ είπε ότι από τη στιγμή που το θέμα περιέρχεται στην αρμοδιότητα της Δικαιοσύνης «ο συκοφάντης θα έχει την τύχη που του αρμόζει». Ανέφερε ακόμα ότι θα ζητήσει επίσπευση της υπόθεσης από τη Δικαιοσύνη και ότι θα ζητήσει να εξεταστεί ως μάρτυρας για την υπόθεση του αεροδρομίου των Σπάτων. Ο πρώην πρωθυπουργός υποστήριξε ακόμα ότι ο ίδιος και η οικογένειά του δεν έχει «οποιαδήποτε σχέση με το συγκεκριμένο λογαριασμό», ότι από το 1993 η ΝΔ έχει ανακοινώσει πως τα χρήματα που κατέθεσε ο Αρ. Αλαφούζος το '89 κατατέθηκαν στα ταμεία του κόμματος, καθώς και ότι όλα τα στοιχεία που επικαλείται σήμερα ο Κ. Λαλιώτης είχαν παρουσιαστεί από το 1993, αλλά το ΠΑΣΟΚ δε ζήτησε τότε να διερευνηθούν οι λογαριασμοί της συγκεκριμένης εταιρίας επειδή «δε θεώρησε ότι υπήρχε ο,τιδήποτε επιλήψιμο».

Απαντώντας ο Κ. Λαλιώτης σε δηλώσεις του αναφέρει ότι ο Κ. Μητσοτάκης «προσφεύγει με έκδηλα υποκριτικές και θεατρικές κινήσεις στη Δικαιοσύνη, μιλάει γενικά και αόριστα για συκοφαντίες και λασπολογίες σε βάρος του, ενώ αποφεύγει να μιλήσει με κάθε τρόπο για την ταμπακέρα».

Και η δήλωση του Κ. Λαλιώτη καταλήγει: «Είμαι σίγουρος ότι με την απαιτούμενη "Δικαστική Συνδρομή" της ελληνικής Δικαιοσύνης (σ.σ. αυτής που ο ίδιος κατάγγειλε προ ημερών για την υπόθεση του Εθνικού Κτηματολογίου!), μόλις αποκαλυφθεί η αλήθεια για τη "Λιβεριανή Εταιρία" και μόλις ανοίξουν οι λογαριασμοί της, τότε θα αποκαλυφθεί για τη ΝΔ και τον κ. Μητσοτάκη το μέγεθος μιας απίστευτης διαπλοκής, της συναλλαγής και της διαφθοράς».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Νέα κατάθεση Λαλιώτη (2002-01-23 00:00:00.0)
Αγριεύει ο σκυλοκαβγάς (2001-12-21 00:00:00.0)
Συνεχίζονται οι κόντρες Μητσοτάκη - Λαλιώτη (2001-11-23 00:00:00.0)
Κατάθεση Εβερτ στον εισαγγελέα (2001-11-22 00:00:00.0)
ΝΔ: Η υπόθεση είναι στη Δικαιοσύνη (2001-11-06 00:00:00.0)
Η σκανδαλολογία εξακολουθεί να κρύβει την ουσία (2001-10-20 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ