Τετάρτη 23 Γενάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Νέα κατάθεση Λαλιώτη

Τρίωρη κατάθεση έδωσε και πάλι χτες ο πρώην υπουργός ΠΕΧΩΔΕ και νυν γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Κ. Λαλιώτης στον εισαγγελέα Πρωτοδικών της Αθήνας Δ. Παπαγγελόπουλο, στο πλαίσιο της προκαταρκτικής έρευνας για τη σύμβαση που είχε υπογράψει η ΝΔ το 1993 για το αεροδρόμιο των Σπάτων και την πιθανή σχέση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης εκείνο το διάστημα με τροφοδότη λογαριασμό λιβεριανής εταιρίας.

Η εισαγγελική έρευνα ξεκίνησε πριν από τρεις μήνες με αφορμή καταγγελίες του Κ. Λαλιώτη, σύμφωνα με τις οποίες με τη σύμβαση που υπέγραψε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ το 1995 με τη γερμανική εταιρία «Χόχτιφ» για την κατασκευή του αεροδρομίου των Σπάτων, το ελληνικό δημόσιο «ωφελήθηκε 100 δισ. δραχμές», σε σύγκριση με την προηγούμενη σύμβαση της ΝΔ. Ανέφερε, δε, ότι κατά το επίμαχο διάστημα η οικογένεια Μητσοτάκη «διακινούσε τροφοδότη λογαριασμό» τη λιβεριανής εταιρίας «Mayo».

Στο μεταξύ, ο Κ. Μητσοτάκης έχει προσφύγει στη Δικαιοσύνη εναντίον του Κ. Λαλιώτη, ζητώντας αποζημίωση 1 δισ. δραχμές για ηθική βλάβη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ