Τετάρτη 23 Γενάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τα μυστικά κονδύλια

Παπαγεωργίου Βασίλης

ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ και πάλι τα «μυστικά κονδύλια» του υπουργείου Εξωτερικών. Τούτη τη φορά, με αφορμή την παραίτηση του πρώην, πλέον, υφυπουργού Γ. Ζαφειρόπουλου. Ο τελευταίος διαφωνούσε - λένε οι πληροφορίες - με τη διαχείριση των κονδυλίων αυτών και, ιδιαίτερα, με τη χρηματοδότηση μιας σειράς Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων (ΜΚΟ).

Οπως καταλαβαίνετε, το θέμα δεν είναι οικονομικής φύσης. Η χρηματοδότηση ΜΚΟ, και μάλιστα για δραστηριότητες που έχουν να κάνουν με τα Βαλκάνια, αποτελεί στην πράξη άσκηση εξωτερικής πολιτικής στις γειτονικές μας χώρες και στην ευρύτερη περιοχή.

Και δε γνωρίζουμε, βέβαια, το ακριβές περιεχόμενο των διαφωνιών του πρώην υφυπουργού, αλλά δεν μπορούμε να μη συνδυάσουμε τα προηγούμενα με παλιότερες πρωτοβουλίες της κυβέρνησης και, συγκεκριμένα, του υπουργείου Εξωτερικών. Για παράδειγμα, την επί Μιλόσεβιτς συνάντηση της τότε γιουγκοσλαβικής αντιπολίτευσης με τον πρώην βασιλιά της γειτονικής μας χώρας, που πραγματοποιήθηκε σε πολυτελές ξενοδοχείο της Αττικής.

Η διοργάνωση της συνάντησης έγινε από το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, το οποίο, προφανώς, πλήρωσε και τα σχετικά έξοδα. Επικεφαλής δε της όλης υπόθεσης ήταν ο Αλεξ Ρόντος, με τον οποίο - όπως λένε πάλι οι πληροφορίες - δεν τα πήγαινε καθόλου καλά ο Γ. Ζαφειρόπουλος.

Είμαστε σίγουροι, πάντως, ότι η προηγούμενη πρωτοβουλία θα φαντάζει πολύ πολύ αθώα μπροστά σε άλλες. Αλλιώς, γιατί να είναι μυστικά τα κονδύλια... Για να μην αναφέρουμε, πώς και πόσο κομπορρημονούσε ο Αλ. Ρόντος, για τη συμβολή της κυβέρνησης Σημίτη στη νίκη της γιουγκοσλαβικής αντιπολίτευσης, όταν έχασε ο Σλ. Μιλόσεβιτς τις εκλογές...

Η ΒΑΣΙΚΗ αιτία της προωθούμενης μεταρρύθμισης του ασφαλιστικού συστήματος βρίσκεται στην επιτακτική ανάγκη να προσαρμοστεί στο παραγωγικό μοντέλο. Το είπε προχτές ο υφυπουργός Εργασίας, Ρ. Σπυρόπουλος, σε σχετική ημερίδα.


Γρηγοριάδης Κώστας

Με άλλα λόγια, όπως το 8ωρο και η σταθερή απασχόληση θεωρούνται πλέον αναχρονιστικά και αντικαθίστανται από τις διάφορες μορφές μερικής απασχόλησης, έτσι και η Ασφάλιση πρέπει να γίνει ευλύγιστη και μερική. `Η, αλλιώς, στο μοντέλο του «απασχολήσιμου», πρέπει να αντιστοιχίσουμε τον «ασφαλίσιμο», τον «συνταξιοδοτήσιμο» και πάει λέγοντας.

Θα τους αφήσουμε;


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ