Τετάρτη 23 Γενάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Το νέο τεύχος «Οι Δρόμοι της Ειρήνης»

Κυκλοφόρησε εδώ και αρκετές μέρες το νέο τεύχος του περιοδικού «Οι Δρόμοι της Ειρήνης», η θεματολογία του οποίου είναι αφιερωμένη στα γεγονότα που συγκλόνισαν ολόκληρη την ανθρωπότητα, δηλαδή από το χτύπημα της 11ης Σεπτεμβρίου, αλλά και το πολεμικό κλίμα που ακολούθησε, με τις ενέργειες των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ σε ολόκληρο τον πλανήτη.

Στις σελίδες του περιοδικού φιλοξενούνται, οι δραστηριότητες, αλλά και οι μεγάλες κινητοποιήσεις του ελληνικού και του παγκόσμιου αντιιμπεριαλιστικού και φιλειρηνικού κινήματος, αμέσως μετά το ξέσπασμα του πολέμου στο Αφγανιστάν.

Στις σελίδες του περιοδικού μπορεί ο αναγνώστης επίσης να διαβάσει ένα συνοπτικό χρονικό με τα πολιτικά γεγονότα και τις στρατιωτικές επιχειρήσεις που ακολούθησαν μετά την 11 Σεπτεμβρίου.

Το άρθρο με τίτλο: «Οι ΗΠΑ είχαν αποφασίσει πόλεμο πριν τις 11 του Σεπτέμβρη», παρουσιάζει τους πραγματικούς στόχους του πολέμου των ιμπεριαλιστών, οι οποίοι δεν είναι άλλοι από τα πετρέλαια της Ευρασίας...

Το άρθρο του Αριστείδη Τερζή ερευνητή του ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος», με τίτλο: «11 Σεπτεμβρίου», αποτελεί μια σπουδαία καταγραφή, μέσα από την οποία ο αρθρογράφος επιχειρεί να αποκαλύψει τις πραγματικές διαστάσεις των γεγονότων.

Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει και το άρθρο του Δ. Καλτσώνη με τίτλο: «Πόλεμος και Δημοκρατικά Δικαιώματα», που φανερώνει ότι ένα σημαντικά θύματα της έξαρσης της ιμπεριαλιστικής επιθετικότητας είναι οι κατακτήσεις των λαών στο επίπεδο των δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών.

«Το άρθρο 5 του ΝΑΤΟ και η Ειρήνη», είναι ο τίτλος του άρθρου του Α. Κακαρά απόστρατου αρχιπλοιάρχου, μέσα από το οποίο παρουσιάζονται οι επιδιώξεις της Ευρωατλαντικής Συμμαχίας.

Τέλος, ο αρθρογράφος Αντ. Δαμίγος, μέσα από ατράνταχτα επιχειρήματα απαντάει στο ερώτημα: «Υπάρχει εναλλακτική λύση αποχώρησης της Ελλάδας από το ΝΑΤΟ;»

Υπάρχουν, επίσης, όλες οι ανακοινώσεις που εξέδωσε η ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη, όλη αυτή την περίοδο και έστελναν ένα ξεκάθαρο μήνυμα: «Οχι στον πόλεμο. Οχι στην εμπλοκή της χώρα μας». Η ανακοίνωση του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ειρήνης «φιλοξενείται» επίσης μέσα στις σελίδες του περιοδικού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ