Τετάρτη 23 Γενάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Το PKK, η ΕΕ και η ατιμία!

Τελικά υπάρχει συγκρατημός σε αυτό τον απίθανο κατήφορο της αμερικανο-δουλείας τους; Υπάρχει κάτι που μπορεί να σταματήσει την κυβέρνηση Σημίτη από το «σπορ» της ατίμωσης του ελληνικού λαού, στο οποίο επιδίδεται;

***

Η τελευταία «βουτιά» της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής στο πέλαγος της υποτέλειας αφήνει άναυδους τους πάντες. Προσέξτε:

Την περασμένη Πέμπτη, ο εκπρόσωπος του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών προχώρησε σε μια απίστευτη δήλωση, η οποία συνιστά την πρώτη επίσημη και τόσο ευθεία αποκήρυξη του αγώνα του κουρδικού λαού για πατρίδα και ανεξαρτησία:

«Θέλω να πω για μια ακόμα φορά ότι η Ελλάδα δεν έχει καμία σχέση με τρομοκρατικές οργανώσεις. Το ΡΚΚ είναι τρομοκρατική οργάνωση και δεν έχει ποτέ αναγνωριστεί από την Ελλάδα και την ΕΕ», δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών!

***

Από μόνη της αυτή η τοποθέτηση αποτελεί άγος και ντροπή για τους κυβερνώντες. Ομως, το θέμα δε σταματά εδώ. Γιατί οι κυβερνώντες μας δεν είναι απλώς υποτελείς. Είναι πρωταθλητές και σημαιοφόροι της υποτέλειας σε όλη την ΕΕ!

Προσέξτε: Την ώρα που η Αθήνα χαρακτηρίζει «τρομοκρατική» οργάνωση το PKK, ακόμα κι αυτή η ΕΕ απέφυγε να συμπεριλάβει τους Κούρδους αγωνιστές στον κατάλογο με τις τρομοκρατικές οργανώσεις που συντάσσουν οι ιμπεριαλιστές μετά τις 11 του Σεπτέμβρη!

***

Ναι! Ενώ ακόμα και η ΕΕ εξαιρεί το PKK από τον κατάλογο των επικηρυγμένων αγωνιστών, η Ελλάδα των κυρίων Σημίτη και Παπανδρέου κατατάσσει τους Κούρδους στους «τρομοκράτες»!

Η εθελοδουλία τους, ο ραγιαδισμός τους, δεν έχουν όρια. Η μετάλλαξή τους δεν έχει όρια. Αρκεί να αναλογιστεί κανείς ότι από τους 100 και πάνω βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που το 1998 καλούσαν τον Οτσαλάν να έρθει στην Ελλάδα για να βρει άσυλο, σήμερα οι 15 από αυτούς είναι υπουργοί (από Σηφουνάκη και Μανίκα μέχρι Αλευρά και Αποστολίδη)!

Αλλά σήμερα «άλλαξαν», «συμμορφώθηκαν» και ατενίζοντας τα πράγματα από το θρόνο της υπουργικής τους καρέκλας, και κυρίως εμπνευσμένοι από τη δήλωση Σημίτη, που διατράνωσε στην Ουάσιγκτον εκείνο το «είμαστε με τους Αμερικανούς» (!), αποφάσισαν - πρώτοι από όλους μέσα στην ΕΕ! - και εκτόξευσαν την ύβρη: «Το PKK είναι τρομοκρατική οργάνωση»!


Ν. Μπ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ