Τετάρτη 23 Γενάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Ολοι ενάντια...

Γρηγοριάδης Κώστας

Στην τελική ευθεία για τις προεδρικές εκλογές της ερχόμενης άνοιξης, βρίσκεται η Γαλλία και όλοι οι υποψήφιοι, από τον γκολικό Ζακ Σιράκ, μέχρι τον Λιονέλ Ζοσπέν και τον Ζαν Πιερ Σεβενεμάν, εμφανίζονται να ασκούν αριστερή κοινωνική κριτική στην «παγκοσμιοποίηση» ή, για να είμαστε περισσότερο ακριβείς, στο νεοφιλελεύθερο μοντέλο της, που σήμερα κυριαρχεί και προωθείται. Κατάσταση, η οποία οδήγησε την εφημερίδα «Λιμπερασιόν» να κυκλοφορήσει το περασμένο Σαββατοκύριακο με τον εξής πηχυαίο τίτλο: «Παγκοσμιοποίηση: Είμαστε όλοι εναντίον της;».

Βέβαια, όλοι εναντίον της είναι... Αλλά μόνο στα λόγια και μόνο στη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου. Μόλις ξεγελάσουν τους εργαζόμενους και κλέψουν τις ψήφους τους, συναγωνίζονται μεταξύ τους, για το ποιος είναι ο καλύτερος και αποτελεσματικότερος εκφραστής της, προωθώντας τα συμφέροντα των πολυεθνικών και της ιμπεριαλιστικής νέας τάξης πραγμάτων.

ΥΓ: Κάθε ομοιότητα της σύγχρονης γαλλικής πραγματικότητας με την αντίστοιχη ελληνική και τα πολύμορφα «ανοίγματα» των ηγεσιών του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ προς την Αριστερά, ενόψει των δημοτικών και νομαρχιακών εκλογών, αποτελεί αποκλειστικά και μόνο σύμπτωση...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ