Πέμπτη 13 Γενάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
«ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΑΕΡΟΠΛΟΪΑ»
Ενοικίασε δύο αεροπλάνα για πέντε χρόνια

«Κασσιόπεια» και «Ανδρομέδα» ονόμασε η «Ολυμπιακή Αεροπλοΐα» τα δύο υπερσύγχρονα αεροσκάφη τζετ «Μπόινγκ 717», τα οποία εκτελούν προς το παρόν πτήσεις εσωτερικού και ορισμένες εξωτερικού της μητρικής «Ολυμπιακής Αεροπορίας», ενώ από τον ερχόμενο Απρίλη θα δρομολογηθούν σε νέους ευρωπαϊκούς προορισμούς.

Τα αεροσκάφη είναι τα πρώτα αυτού του τύπου που κυκλοφορούν στην Ευρώπη. Διαθέτουν από 105 θέσεις και νοικιάστηκαν για πέντε χρόνια με τη μέθοδο «λίζινγκ» (χρονομίσθωση), έναντι μηνιαίου μισθώματος 238.000 δολαρίων (77 εκατ. δρχ. το καθένα). Σημειώνεται ότι η τιμή κτήσης κάθε «Μπόινγκ 717 - 200» ανέρχεται σε 31 εκατ. δολάρια (10 δισ. δραχμές).

Οπως ανακοινώθηκε από την «Ολυμπιακή Αεροπλοΐα», τα συγκεκριμένα αεροπλάνα επιλέχθηκαν διότι συγκεντρώνουν συστήματα τελευταίας τεχνολογίας, χαμηλό κόστος λειτουργίας και επιχειρησιακή ευελιξία για την εκτέλεση περιφερειακών πτήσεων, στις οποίες η κίνηση αυξάνεται ραγδαία.

Από τον Απρίλη τα νέα αποκτήματα της Αεροπλοΐας θα εγκατασταθούν στη Θεσσαλονίκη, όπου η εταιρία ιδρύει τη δεύτερή της αεροπορική βάση, για να εκτελούν πτήσεις προς Παρίσι, Αμστερνταμ, Βρυξέλλες, Λάρνακα, Μόναχο, Στουτγκάρδη, Βερολίνο, Σκόπια, Τίρανα, Βουκουρέστι, Κωνσταντινούπολη και Βελιγράδι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ