Πέμπτη 13 Γενάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ ΑΥΛΙΔΑΣ
Πλούσιες παροχές στο νέο εργοδότη

Επιδότηση από τον ΟΑΕΔ και «ευκολίες» στο μέγεθος της απασχόλησης, από την κυβέρνηση

Από πρόσφατη κινητοποίηση των εργαζομένων στα Ναυπηγεία Αυλίδας
Από πρόσφατη κινητοποίηση των εργαζομένων στα Ναυπηγεία Αυλίδας
Ερμαια στις όποιες ορέξεις του εφοπλιστή Στ. Ηλία, άφησε η κυβέρνηση τους 350 εργαζόμενους των ναυπηγείων Αυλίδας, οι οποίοι στη σημερινή γενική συνέλευσή τους θα κληθούν να αποφασίσουν αν δέχονται τη μοναδική επιλογή που τους προσφέρουν κυβέρνηση και εργοδότης, για να μη βρεθούν στο δρόμο. Μάλιστα ο εργοδότης θα επιδοτηθεί αδρά από την κυβέρνηση για να λειτουργήσει το ναυπηγείο με το εργασιακό καθεστώς που αυτός θέλει.

Η γενική συνέλευση, των εργαζομένων θα γίνει μετά και τη συνάντηση που είχε την Κυριακή, η διοίκηση του σωματείου με το νέο εργοδότη με θέμα προσλήψεις, εργασιακές σχέσεις και οικονομικές απολαβές. Στη συνάντηση, σύμφωνα με πληροφορίες συμφωνήθηκε, η καταρχήν επαναπρόσληψη μετά τις 20 Γενάρη 50 - 60 εργαζόμενων, για να αρχίσει η συντήρηση των εγκαταστάσεων του ναυπηγείου. Η πρόσληψη των εργαζομένων, θα είναι με συμβάσεις αορίστου χρόνου και μισθούς σύμφωνα με τις κλαδικές Συμβάσεις Εργασίας Σιδηροβιομηχανίας. Οι υπόλοιποι εργαζόμενοι, θα προσληφθούν σταδιακά και μέχρι το τέλος του Μάη, όταν θα λυθεί - με παρέμβαση του υπουργείου Εργασίας - και το ζήτημα της επιδότησης του εργοδότη από τον ΟΑΕΔ για τις θέσεις εργασίας, που θα είναι 600.000 δραχμές ημερησίως για όλους τους εργαζόμενους. Ο συνολικός αριθμός των εργαζομένων, που προβλέπεται από τη σύμβαση πώλησης του ναυπηγείου να απασχολήσει είναι, 400 εργαζόμενοι ετησίως κατά μέσο όρο για μια πενταετία. Δηλαδή, μπορεί να απασχολήσει 300 τον ένα χρόνο και 500 τον άλλο!

Η στάση της κυβέρνησης στο όλο θέμα, άφησε ανυπεράσπιστους τους 350 εργαζόμενους στα χέρια του εργοδότη να τους προσλάβει με το εργασιακό και μισθολογικό καθεστώς που εκείνος θέλει, καθώς δεν είναι δεδομένη ακόμη η διάρκεια των συμβάσεων και άλλα ζητήματα εργασιακών σχέσεων. Οσον αφορά τα δεδουλευμένα και τις αποζημιώσεις που δεν έχουν καταβληθεί από τον προηγούμενο ιδιοκτήτη των ναυπηγείων Α. Λελάκη, δεν του ασκήθηκε καμία πίεση για να τηρήσει τις συμβατικές του αυτές υποχρεώσεις μετά την αγορά του ναυπηγείου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ