Τετάρτη 21 Μάρτη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΘΗΝΑΣ
Δράση ενάντια στην ψήφισή του

Την πλήρη αντίθεσή του στο περιεχόμενο του νομοσχεδίου για την καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος και της τρομοκρατίας εκφράζει για άλλη μια φορά το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθήνας (ΔΣΑ).

Ο ΔΣΑ κατά την προχτεσινοβραδινή συνεδρίασή του αποφάσισε να συνεργαστεί και με άλλους μαζικούς και κοινωνικούς φορείς, προκειμένου να καθοριστεί κοινή δράση για να αποτραπεί η κατάθεση στη Βουλή του «τρομονόμου».

Ο μεγαλύτερος επιστημονικός σύλλογος της χώρας επίσης αποφάσισε να επισκεφτεί σύσσωμο το Διοικητικό Συμβούλιο τον υπουργό Δικαιοσύνης Μ. Σταθόπουλο, για να εκφράσει την αντίθεση του δικηγορικού κόσμου της χώρας στο περιεχόμενο του νομοσχεδίου.

Να υπενθυμίσουμε ότι ο ΔΣΑ έχει ήδη εκφράσει προ πολλού τη θέση του ότι επαρκεί το υπάρχον «νομικό οπλοστάσιο» για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας και δε χρειάζεται ο νέος «τρομονόμος». Επίσης, σε πρόσφατη κοινή εκδήλωση με την Ενωση Ελλήνων Ποινικολόγων στα γραφεία του ΔΣΑ τάχθηκε κατά της θεσμοθέτησης νέου νόμου για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας.

Σύσκεψη στον Πειραιά

Στο μεταξύ η Ομάδα Πρωτοβουλίας για τη συγκρότηση «Δημοκρατικής Συσπείρωσης για τις Λαϊκές Ελευθερίας και την Αλληλεγγύη» στον Πειραιά πραγματοποιεί σήμερα στις 6.00 ο απόγευμα συγκέντρωση - σύσκεψη στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά με θέματα:

- Συγκρότηση Παμπειραϊκής «Δημοκρατικής Συσπείρωσης για τις Λαϊκές Ελευθερίες και την Αλληλεγγύη».

- Συγκρότηση Επιτροπής Αγώνα ενάντια στον «τρομονόμο».

- Πρόγραμμα δράσης για την υπεράσπιση και διεύρυνση των δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών.

Στην εκδήλωση έχουν προσκληθεί προσωπικότητες της πολιτικής και κοινωνικής ζωής, συνδικαλιστές και άνθρωποι των Γραμμάτων και Τεχνών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ