Τετάρτη 21 Μάρτη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τα... αεροπλανικά

Παπαγεωργίου Βασίλης

ΠΕΝΤΕ ΧΙΛΙΑΔΕΣ άνθρωποι επισκέφθηκαν χτες το νέο αεροδρόμιο των Σπάτων! Ηταν οι πρώτοι και μάλλον «οι τελευταίοι, που -όπως καταλαβαίνετε- είχαν την τύχη να επισκεφθούν το συγκεκριμένο χώρο», δωρεάν!

Οι υπόλοιποι, από εδώ και πέρα, θα πληρώνουμε και μάλιστα αδρά! Κάτι το εισιτήριο για να φτάσει κανείς στο αεροδρόμιο, κάτι τα διόδια της Αττικής Οδού, κάτι το πάρκινγκ, κλπ., κλπ., θα μαζεύεται τελικά ένα ποσό, αρκετά μεγαλύτερο απ' ό,τι χρειαζόταν μέχρι σήμερα, για ένα αεροπορικό ταξίδι. Κι όλ' αυτά, χωρίς να υπολογίσουμε τις αναπόφευκτες και αναμενόμενες αυξήσεις στα αεροπορικά εισιτήρια...

Οσο για τις κόντρες μεταξύ Λαλιώτη και Νέας Δημοκρατίας ξεκίνησαν από τις καθυστερήσεις και τα «πανωπροίκια» στα μεγάλα έργα και κατέληξαν να περιοριστούν στο να κατηγορεί ο ένας τον άλλον για «πρακτοριλίκι» σε μεγάλες κατασκευαστικές εταιρίες!

Εδώ, που τα λέμε, δίκιο έχουν και οι δυο τους. Τα συμφέροντα των μεγάλο - κατασκευαστών υλοποιούν, ούτως ή άλλως, με τις πολιτικές επιλογές τους. Οσο για το αν υπάρχουν ή όχι συγκεκριμένες συμφωνίες, κάτω από το τραπέζι, σιγά μη βρούμε άκρη.

ΜΠΟΡΕΙ ΟΡΙΣΜΕΝΑ τηλεοπτικά κανάλια να έχουν αντιληφθεί την υπόθεση των συγκρούσεων στο Τέτοβο, ως ευκαιρία για «δημοσιογραφικές» ασκήσεις και για «παγκόσμιες αποκλειστικότητες» μόνο που φοβούμαστε ότι τα πράγματα δεν είναι έτσι!

Τα Βαλκάνια και, μάλιστα, τη στιγμή που οδηγούνται σε συνεχείς πολέμους και συγκρούσεις, δεν είναι πολεμικό σίριαλ που μπορεί να προβάλλεται από τα δελτία των 8.30 για λόγους ακροαματικότητας. Είναι κάτι που συμβαίνει δίπλα μας και μπορεί να μπλέξει πολύ περισσότερο άσχημα, απ' ό,τι μέχρι σήμερα και τη δική μας χώρα.

Θα συνιστούσαμε, λοιπόν, να σοβαρευτούν λίγο οι ιθύνοντες των καναλιών και να ενημερώσουν τον κόσμο γι' αυτές τις πλευρές που είναι πια ολοφάνερες σε όλους και δε «σηκώνουν» αμφισβήτηση.


Γρηγοριάδης Κώστας

Τέλος πάντων, όπως και να το δούνε το πράγμα εδώ στην Ελλάδα δεν έχουμε γίνει ακόμα Αμερικανάκια, για να μας συμπεριφέρονται με τρόπους Σι Εν Εν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ