Τετάρτη 21 Μάρτη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑντιΝΑΤΟική δράση σ' όλη την Ελλάδα

Το Σάββατο 24 Μάρτη 2001, συμπληρώνονται δυο χρόνια από την έναρξη των ΝΑΤΟικών βομβαρδισμών εναντίον της Γιουγκοσλαβίας. Με αφορμή την τραγική αυτή επέτειο, αλλά και τις τελευταίες εξελίξεις στη Βαλκανική Χερσόνησο, διοργανώνονται μια σειρά από κινητοποιήσεις και εκδηλώσεις στην Αθήνα αλλά και σε πολλές περιοχές της υπόλοιπης χώρας.

- Η Επιτροπή Ειρήνης Ηρακλείου Κρήτης διοργανώνει σήμερα Τετάρτη εκδήλωση με αφορμή την επέτειο από τα δυο χρόνια των βομβαρδισμών κατά της Γιουγκοσλαβίας. Η εκδήλωση θα φιλοξενηθεί σε αίθουσα του δημαρχείου Ηρακλείου και ομιλητής θα είναι ο Μιχ. Φαρσάρης, μέλος του Εθνικού συμβουλίου της ΕΕΔΥΕ και Νομαρχιακός Σύμβουλος.

- Συλλαλητήριο στο Εργατικό Κέντρο Αργοστολίου διοργανώνει αύριο Πέμπτη 22 Μαρτίου και ώρα 7.30 μ.μ, η Αντιπολεμική Επιτροπή Κεφαλονιάς και Ιθάκης. Οι φορείς που συγκροτούν την αντιπολεμική επιτροπή είναι: Εργατικό Κέντρο, ΕΛΜΕ, ΠΕΑΕΑ, Σύλλογος Ελληνοσερβικής Φιλίας, Ελληνοκουβανικός Σύνδεσμος, Σύλλογος Τραπεζοϋπαλλήλων, Σύλλογος Καταναλωτών, Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων, Σύλλογος Εμπόρων και πολλά Μαθητικά Συμβούλια.

- Η Επιτροπή ΕιρήνηςΠάτρας και η Συντονιστική Επιτροπή Σωματείων διοργανώνει αύριο Πέμπτη συλλαλητήριο στο Εργατικό Κέντρο της πόλης στις 7.30 μ.μ. Παράλληλα, οι φιλειρηνιστές σε ανακοίνωσή τους, κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για τη βάση του Αραξου και τονίζουν: «Ο λαός της Αχαΐας δεν πρέπει να παραπλανηθεί από τις πληροφορίες για τη μεταφορά των πυρηνικών από τον Αραξο». Η συγκεκριμένη βάση εκσυγχρονίζεται, τονίζουν, για να ανταποκριθεί στο νέο δόγμα του ΝΑΤΟ και καλούν τους κατοίκους της περιοχής να κλιμακώσει τον αγώνα με τον αποκλεισμό της Βάσης του Αραξου την Κυριακή 1 Απρίλη και ώρα 12.30 μ.μ.

- Η Επιτροπή Ειρήνης και η Νεανική Δράση για την Ειρήνη Γκύζη και Πολυγώνου διοργανώνουν εκδήλωση - συζήτηση την Παρασκευή 23 Μάρτη στις 6.30 μ.μ με θέμα: «Δυο χρόνια ΝΑΤΟική επέμβαση στα Βαλκάνια, οι τελευταίες εξελίξεις και η ανάγκη παραπέρα μαζικοποίησης και συντονισμού της δράσης σε αντιπολεμική, αντιΝΑΤΟική κατεύθυνση». Η εκδήλωση θα γίνει στα γραφεία της Επιτροπής Ειρήνης (Νικηφόρου Λύτρα 26 Γκύζη).

Στη Βόρεια Ελλάδα

- Αντιπολεμική συγκέντρωση διοργανώνουν στην κεντρική πλατεία της Κομοτηνής την Παρασκευή 23 Μαρτίου και ώρα 6.00 μ.μ, 70 φορείς και προσωπικότητες της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, οι οποίοι έχουν συγκροτήσει συντονιστική γραμματεία. Με αφορμή, την τραγική δεύτερη επέτειο από την έναρξη των βάρβαρων ΝΑΤΟικών βομβαρδισμών κατά της Γιουγκοσλαβίας, τα μέλη της γραμματείας καλούν το λαό του νομού να δώσει βροντερό «παρών» στη συγκεκριμένη κινητοποίηση και να διαδηλώσει στην πορεία που θα ακολουθήσει, την αντίθεσή του στους ΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς για την περιοχή.

- Αντιπολεμικές εκδηλώσεις οργανώνονται και στη Δυτική Μακεδονία. Στη Φλώρινα στις 22 Μάρτη και στην Πτολεμαΐδα στις 28 του μήνα.

  • Στη Φλώρινα τη συγκέντρωση οργανώνει η Αντιπολεμική Κίνηση του νομού. Θα γίνει στις 7μ.μ. στην κεντρική πλατεία της πόλης και θα ακολουθήσει πορεία.
  • Στην Πτολεμαίδα - Κοζάνη τη συγκέντρωση διοργανώνει η Αντιπολεμική Επιτροπή, στην οποία συμμετέχουν τα δύο Εργατικά Κέντρα του νομού, η Επιτροπή Ειρήνης και ο Δήμος Πτολεμαΐδας.
Στη Θεσσαλία

- Στη Λάρισα το αντιπολεμικό συλλαλητήριο, που διοργανώνει η Επιτροπή Φορέων Κατά του Πολέμου, θα ξεκινήσει στις 7.30 το απόγευμα από την πλατεία Ταχυδρομείου και από εκεί οι φιλειρηνιστές θα πραγματοποιήσουν λαμπαδηδρομία στους δρόμους της πόλης, καταλήγοντας στην κεντρική πλατεία της Λάρισας, όπου θα γίνει καθιστική διαμαρτυρία. Σε ανακοίνωσή της η Κίνηση Επιστημόνων - Διανοουμένων - Καλλιτεχνών για την Ειρήνη, τον Πολιτισμό και το Περιβάλλον (Κ.Ε.ΔΙ.ΚΑ) καλεί τα μέλη και τους φίλους της να συμμετάσχουν μαζικά στο συλλαλητήριο.

- Στο Βόλο το αντιπολεμικό συλλαλητήριο, που διοργανώνει η Επιτροπή Φορέων Μαγνησίας θα γίνει στις 6.30 το απόγευμα στην πλατεία Ελευθερίας και το ραντεβού των φιλειρηνιστών της Καρδίτσας έχει οριστεί την ίδια μέρα, στις 8 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο της πόλης.

- Το αντιπολεμικό συλλαλητήριο στα Τρίκαλα, που το διοργανώνει η Επιτροπή Φορέων Κατά του Πολέμου θα γίνει στις 7.30 το απόγευμα στην κεντρική πλατεία της πόλης. Επίσης, οι φιλειρηνιστές του νομού θα μεταβούν την Κυριακή στη Θεσσαλονίκη για να συμμετάσχουν στην αντιπολεμική κινητοποίηση που θα γίνει με αφορμή τη συμπλήρωση δύο χρόνων από την έναρξη του βρώμικου πολέμου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ