Τετάρτη 21 Μάρτη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΒΟΥΛΗ
Απορρίφθηκαν αιτήσεις για άρση ασυλίας

Με τις αιτήσεις για άρση ασυλίας 9 βουλευτών απασχολήθηκε χτες η Ολομέλεια της Βουλής, χωρίς να κάνει καμιά αποδεκτή. Ανάμεσα στις αιτήσεις που συζητήθηκαν ήταν και αυτές εναντίον του μουσουλμάνου βουλευτή Γκαλήπ Γκαλήπ, για δηλώσεις που έκανε στο μνημείο του Κεμάλ Ατατούρκ στην Τουρκία, καθώς και η μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση που κατέθεσε ο Ε. Γιαννόπουλος εναντίον της Λιάνας Κανέλλη για δημοσίευμα του περιοδικού «Νέμεσις» σχετικά με την αντιπαράθεσή του με τον Β. Κεδίκογλου για την αντιστασιακή του ιδιότητα.

Αναφορικά με την άρση ασυλίας του βουλευτή Γκαλήπ Γκαλήπ ο εισηγητής του ΚΚΕ, Αντώνης Σκυλλάκος, σημείωσε ότι «εδώ πρόκειται για πολιτική ενέργεια, ανεξάρτητα αν κάποιος συμφωνεί ή όχι. Μπορεί να καταδικάζεται πολιτικά κάποιος αλλά αυτό δε σημαίνει ότι πρέπει να προχωρούμε στην ποινικοποίηση τέτοιων υποθέσεων». Παράλληλα, για τη μήνυση του Ε. Γιαννόπουλου εναντίον της Λ. Κανέλλη σημείωσε πως «είναι σαφές ότι πρόκειται για αντιδικία με πολιτικά στοιχεία. Είναι από τις κατ' εξοχήν περιπτώσεις που δεν μπορεί να αρθεί η ασυλία».

Από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ ο εισηγητής βουλευτής Γ. Παπαγεωργίου τάχθηκε κατά της άρσης της ασυλίας της Λιάνας Κανέλλη, λέγοντας αναφορικά με το αντικείμενο της μήνυσης Γιαννόπουλου ότι «πρόκειται για επιμέρους διαφορά» που «έχει χαρακτηριστικά πολιτικής διαφοράς». Σχετικά με την άρση ασυλίας του Γκαλήπ Γκαλήπ σημείωσε ότι μετά τον ισχυρισμό του βουλευτή ότι παραποιήθηκαν οι δηλώσεις του, δε συντρέχει λόγος για άρση.

Κατά της άρσης της ασυλίας του Γκαλήπ Γκαλήπ τάχθηκε η εισηγήτρια της ΝΔ, Ε. Παπακώστα, ενώ ο δεύτερος εισηγητής της ΝΔ, Απόστολος Ανδρεουλάκος, ήταν αντίθετος με την αίτηση άρσης για τη Λιάνα Κανέλλη λέγοντας ότι «σε τίποτε δεν πρόκειται να ωφελήσει τον εγκαλούντα συνάδελφο αλλά θα ζημιώσει και το κύρος του Σώματος». Κατά των αιτήσεων άρσης ασυλίας τάχθηκε και ο εισηγητής του Συνασπισμού, Φ. Κουβέλης. Παίρνοντας το λόγο ο βουλευτής Γκαλήπ Γκαλήπ υποστήριξε ότι «υπήρξε παραποίηση και λανθασμένη μετάφραση» στο επίμαχο κείμενο όπως δημοσιεύτηκε στον Τύπο.

Κατά τη χτεσινή συνεδρίαση απορρίφθηκαν επίσης οι αιτήσεις για άρση ασυλίας της βουλευτή του ΣΥΝ Μαρίας Δαμανάκη, των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ Πυθαγόρα Βαρδίκου, Κ. Τσίμα και Κ. Τασούλα και των βουλευτών της ΝΔ Ι. Παπαθανασίου, Ε. Παπαγεωργοπούλου και Αρ. Τσιπλάκου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ