Σάββατο 8 Δεκέμβρη 2012 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Επιχειρηματικό εμπόριο ελπίδας

Την ίδια περίοδο που καθημερινά απολύονται νέοι εργαζόμενοι, άλλοι δουλεύουν για ελάχιστα ευρώ, την ίδια ώρα που το ένα μετά το άλλο κλείνουν τα μικρομάγαζα, η Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς προκηρύσσει διαγωνισμό «Καινοτομίας - Επιχειρηματικής Ιδέας» «με σκοπό την ανάδειξη νέων επιχειρηματικών ιδεών», πουλώντας ολόκληρο το παραμύθι που λέει ότι... η επιχειρηματική ιδέα μπορεί να... σας σώσει.

Στο πρόγραμμα καλούνται νέοι ηλικίας 18-30 ετών, οι οποίοι θα «φιλοξενούνται σε εξειδικευμένους χώρους συνεργασίας («Κυψέλες») για διάστημα τεσσάρων μηνών, όπου θα συνεργάζονται με άλλους νέους στη διαμόρφωση των επιχειρηματικών τους ιδεών. Κατά τη διάρκεια της παραμονής τους, θα τους χορηγείται υποτροφία - το ποσό της οποίας διαμορφώνεται ανάλογα με τον τόπο μόνιμης κατοικίας - ώστε να επικεντρωθούν απερίσπαστοι στην ανάπτυξη των επιχειρηματικών τους σχεδίων».

Η κοροϊδία πάει σύννεφο. Ποιος νέος μπορεί σήμερα να γίνει επιχειρηματίας; Εδώ δεν μπορούσε και στην προ κρίσης περίοδο. Ο ανταγωνισμός με τα μονοπώλια ξεκληρίζει τους αυτοαπασχολούμενους. Γι' αυτό όλες αυτές οι δράσεις δεν κάνουν τίποτα άλλο από το να πουλάνε κάλπικες ελπίδες για ένα μέλλον αβέβαιο, αντί για εξασφάλιση μόνιμης και σταθερής δουλειάς με μισθούς και δικαιώματα που να ικανοποιούν όλες τις ανάγκες. Αλλά αυτός είναι ο καπιταλισμός. Βαρβαρότητα και κοροϊδία. Γι' αυτό πρέπει να ανατραπεί.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ