Σάββατο 8 Δεκέμβρη 2012 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΧΑΡΑΤΣΙ ΑΚΙΝΗΤΩΝ
Στριμωγμένη η κυβέρνηση εκτοξεύει εκβιασμούς

Απειλεί όσους δεν πληρώνουν και καλεί τη ΔΕΗ να εισπράττει το τέλος, παρά την απαγορευτική δικαστική απόφαση

Με συσπείρωση στις Λαϊκές Επιτροπές και οργανωμένη άρνηση πληρωμής, τα χαράτσια τους να γίνουν στάχτη στην κυριολεξία

MotionTeam

Με συσπείρωση στις Λαϊκές Επιτροπές και οργανωμένη άρνηση πληρωμής, τα χαράτσια τους να γίνουν στάχτη στην κυριολεξία
Σινιάλο για ένταση της οργανωμένης ανυπακοής στέλνει η πρεμούρα της συγκυβέρνησης να παραμένει η είσπραξη του χαρατσιού για τα ακίνητα συνδεδεμένη με τους λογαριασμούς της ΔΕΗ, άρα και με τη διαρκή απειλή ότι θα κοπεί το ρεύμα σε όποιον δεν το πληρώσει. Χτες, ο υπουργός Οικονομικών επανέλαβε την πρόθεση της συγκυβέρνησης να αντικρούσει την πρόσφατη δικαστική απόφαση, βάσει της οποίας το χαράτσι στα ακίνητα αποδεσμεύεται από τους λογαριασμούς της ΔΕΗ, οπότε τα λαϊκά νοικοκυριά μπορούν να τους πληρώνουν, αφαιρώντας το πόσο που αντιστοιχεί στο χαράτσι.

Σε συνέντευξή του στο «Real fm», ο Γ. Στουρνάρας επιδόθηκε σε έναν τρισάθλιο εκβιασμό, λέγοντας ότι εάν πάνε πίσω τα έσοδα από το χαράτσι, θα ληφθούν πολύ επώδυνα μέτρα! Για τη δικαστική απόφαση, δήλωσε συγκεκριμένα: «Κοιτάζουμε όλο μας το νομικό οπλοστάσιο. Μία πρώτη ένδειξη που έχω από τους νομικούς συμβούλους είναι ότι η απόφαση αφορά μόνο τους διαδίκους, άρα η ΔΕΗ δεν πρέπει να διακόψει να εισπράττει το τέλος. Θα κάνουμε άμεσα αναίρεση στον Αρειο Πάγο. Σύμφωνα με το Συμβούλιο της Επικρατείας η απόφαση αυτή δεν ερείδεται σε αντισυνταγματικούς λόγους και έχει κρίνει ότι είναι συνταγματική η είσπραξη του τέλους».

Σε ερώτηση για το αν παραμένει ανοιχτό να συνεχίσει το τέλος να εισπράττεται από τους λογαριασμούς της ΔΕΗ, ο υπουργός επανέλαβε: «Θα συνεχίσει να εισπράττεται, διότι θίγεται εδώ το δημόσιο συμφέρον. Θεωρούμε ότι το δικαστήριο αυτό δεν είχε τη δικαιοδοσία να βγάλει μια τέτοια απόφαση. Ετσι τουλάχιστον μου λένε οι νομικοί μου».

Για τη σύσκεψη με τον πρωθυπουργό και τον πρόεδρο της ΔΕΗ που ακολούθησε στο Μέγαρο Μαξίμου, ο Γ. Στουρνάρας επανέλαβε εξερχόμενος ότι «το υπουργείο Οικονομικών θα στείλει επιστολή στον κ. Ζερβό, που θα του ζητά να συνεχίσει να εισπράττει το τέλος». Για να ολοκληρώσει τον εκβιασμό σε βάρος του λαού, στη ραδιοφωνική του συνέντευξη είχε πει επί λέξει: «Να ξέρετε ότι τυχόν διακοπή είσπραξης του τέλους σημαίνει ότι τα έσοδα θα πάνε πίσω και αν πάνε τόσο πολύ πίσω και έχουμε πρόβλημα θα αναγκαστούμε να πάρουμε άλλα μέτρα, πολύ επώδυνα μέτρα. Αρα πρέπει πραγματικά να καταλαβαίνουμε τι ακριβώς κάνουμε».

Οι δηλώσεις αυτές επιβεβαιώνουν τη βαθιά ανησυχία της κυβέρνησης από το ήδη μεγάλο κύμα άρνησης πληρωμής των δυσβάσταχτων φορολογικών βαρών, είτε από εκείνους που δεν έχουν, είτε από εκείνους που δε θέλουν να πληρώσουν. Κάτω από αυτές τις συνθήκες, είναι σημαντικό και αναγκαίο να δυναμώσει η ανταπόκριση στο κάλεσμα που το ΚΚΕ πρώτο απηύθυνε, για οργανωμένη ανυπακοή και άρνηση πληρωμής του χαρατσιού, μέχρι την κατάργησή του, για έμπρακτη αλληλεγγύη σε όσους η κυβέρνηση και η ΔΕΗ στοχοποιούν επειδή δεν πλήρωσαν ο χαράτσι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ