Σάββατο 8 Δεκέμβρη 2012 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ «ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ» ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ Η «ΛΙΣΤΑ ΛΑΓΚΑΡΝΤ»
Να δημοσιοποιηθούν όλα τα ονόματα ζητάει το ΚΚΕ

Παρέμβαση του Σπ. Χαλβατζή στη διάσκεψη των προέδρων και σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΚΕ

Στην Επιτροπή «Πόθεν Εσχες» της Βουλής θα διαβιβαστεί η λεγόμενη «λίστα Λαγκάρντ» με τις καταθέσεις Ελλήνων σε τράπεζα της Ελβετίας, προκειμένου να διερευνηθεί εάν σε αυτήν υπάρχουν στοιχεία για πολιτικούς ή πρόσωπα που σχετίζονται με αυτούς.

Η απόφαση πάρθηκε από τη διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, ενώ την ερχόμενη βδομάδα η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας θα συζητήσει για το ενδεχόμενο να μετατραπεί σε Εξεταστική η Επιτροπή που θα ασχοληθεί με το χειρισμό που έκαναν υπουργοί και στελέχη του ΣΔΟΕ, όταν είχαν στα χέρια τους τη «λίστα Λαγκάρντ».

Η διάσκεψη των Προέδρων αποφάσισε κατά πλειοψηφία να μη δοθούν αντίγραφα από τις δικογραφίες για τις υποθέσεις Ρουμελιώτη και τη λίστα Λαγκάρντ, ούτε στα κόμματα, αλλά ούτε και σε μεμονωμένους βουλευτές. Ο πρόεδρος της βουλής, Β. Μεϊμαράκης, είπε πως οι βουλευτές δεν θα πάρουν αντίγραφα, ωστόσο θα έχουν δικαίωμα πρόσβασης στη δικογραφία.

«Νόμιμη» κλοπή του λαού

Στη συζήτηση που έγινε στη διάσκεψη των Προέδρων για τη λεγόμενη «λίστα Λαγκάρντ», ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Σπ. Χαλβατζής τόνισε: «Να δοθούν στη δημοσιότητα όλα τα ονόματα που περιλαμβάνει αυτή η λίστα. Αν σε αυτήν περιλαμβάνονται ονόματα υπουργών, πρώην υπουργών, βουλευτών, πρώην βουλευτών και συγγενών τους, αυτές οι υποθέσεις πρέπει να αντιμετωπιστούν από τη Δικαιοσύνη.

Παράλληλα, το ΚΚΕ προτρέπει τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα να μην έχουν αυταπάτες ότι υπάρχουν περιθώρια να βγει η αλήθεια στην επιφάνεια και να μάθουν τα πραγματικά μεγέθη των τεράστιων κεφαλαίων που έχουν βγει από τη χώρα με διάφορους τρόπους και από ποιους. Και αυτό γιατί η ελεύθερη κίνηση κεφαλαίων που προβλέπει η Συνθήκη του Μάαστριχτ, καθιστά νομότυπη την εξαγωγή των κεφαλαίων από τη χώρα.

Παράλληλα, υπάρχει ένα μεγάλο και ισχυρό νομικό πλέγμα που παρέχει άπειρες δυνατότητες στο μεγάλο κεφάλαιο να καλύπτει με το πέπλο της νομιμότητας ή να συγκαλύπτει την υψηλή κερδοφορία και τις παράνομες δραστηριότητές του.

Για να δημιουργηθούν κάποιες προϋποθέσεις πραγματικής διαλεύκανσης και τιμωρίας αυτών που ευθύνονται για τη μεγάλη ληστεία διαρκείας του ελληνικού λαού απαιτείται κατάργηση της ανωνυμίας των μετοχών, των τραπεζικών, βιομηχανικών και εμπορικών απορρήτων, της ελεύθερης κίνησης κεφαλαίου και εμπορευμάτων και της λειτουργίας off shore εταιρειών, τα κίνητρα και φοροαπαλλαγές που απολαμβάνουν οι μεγάλοι επιχειρηματίες. Αυτές τις προτάσεις που το ΚΚΕ συνεχώς καταθέτει τα άλλα κόμματα τις απορρίπτουν».

Ας αφήσουν τα προσχήματα

Σε σχόλιο για τη λεγόμενη λίστα Λαγκάρντ, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ τονίζει: «Το ΚΚΕ επαναλαμβάνει το αίτημα που έθεσε και ο εκπρόσωπός του στη διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, να δοθούν στη δημοσιότητα όλα τα ονόματα που περιλαμβάνει η λεγόμενη λίστα Λαγκάρντ. Ας αφήσουν στην άκρη προσχήματα και δικαιολογίες η κυβέρνηση και το προεδρείο της Βουλής».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ