Σάββατο 8 Δεκέμβρη 2012 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Εμπαιγμός του λαού για να αποδεχτεί τη φοροληστεία...

Γρηγοριάδης Κώστας

ΟΙ ΔΙΑΡΡΟΕΣ για το περίφημο φορολογικό νομοσχέδιο συνεχίζονται και αυτή τη φορά οι «πληροφοριοδότες» ξεπερνούν κάθε όριο κοροϊδίας. Μέχρι και για ...έμμεση αύξηση του αφορολόγητου για τους μισθωτούς μιλάνε!

Δηλαδή, ούτε λίγο - ούτε πολύ, θέλουν να πιστέψουμε ότι υπάρχει περίπτωση ο λαός να πληρώσει λιγότερους φόρους και ότι κάνουν ό,τι μπορούν για την ελάφρυνσή μας. Προφανώς νομίζουν πως απευθύνονται σε χαζούς.

Το μόνο σίγουρο γι' αυτό το νομοσχέδιο είναι πως μειώνει τη φορολόγηση των μετόχων των μεγάλων εταιρειών, τουλάχιστον κατά 8 με 10 μονάδες, πράγμα το οποίο δεν αποτελεί φυσικά έκπληξη για κανέναν.

Οπότε αν δεν πρόκειται να πληρώσουν αυτοί - που ποτέ δεν πληρώνουν, αντιθέτως συνεχώς απαλλάσσονται για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας - τότε ...ποιος μένει να επωμισθεί τα βάρη; Είναι απλή, απλούστατη λογική.

Ούτε καν τις πάγιες τακτικές τους που θέλουν να στρέψουν το ένα κομμάτι του λαού εναντίον του άλλου δεν μπορούν να εφαρμόσουν: Ξέρετε, δημόσιοι υπάλληλοι εναντίον ιδιωτικών, μισθωτοί εναντίον αγροτών, αγρότες εναντίον αυτοαπασχολούμενων.

Ολοι θίγονται και όλοι φτωχαίνουν, προκειμένου να αποκομίζει νέα κέρδη το κεφάλαιο, είτε απευθείας, είτε μέσω των κρατικών ταμείων.

Α ΝΑΙ, ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ που χάσατε το ...στίγμα του πρωθυπουργού βρίσκεται στη Βαυαρία και προσπαθεί, λέει, να «μεταστρέψει το κλίμα εναντίον της Ελλάδας». Συναντάται με Γερμανούς επενδυτές.

Προφανώς, κάπου μεταξύ μπύρας και λουκάνικων τους τάζει φθηνούς εργάτες, επιχειρηματική ασυδοσία, επιδοτήσεις, προνόμια, λειψούς περιβαλλοντικούς ελέγχους και ό,τι, τελοσπάντων, κάνει έναν «επενδυτή» χαρούμενο.

Επίσης, τους υπόσχεται ότι σύσσωμος ο ελληνικός λαός συμμετέχει ενεργά και συνειδητά στην προσπάθεια ... ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας της χώρας και ευχαρίστως παραιτείται από στοιχειώδη δικαιώματά του.


Παπαγεωργίου Βασίλης

Στο χέρι του λαού είναι να τον διαψεύσει...

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αρκετά πλήρωσε ο λαός, να αποσυρθεί τώρα το φορολογικό έκτρωμα (2023-11-09 00:00:00.0)
Φοροληστεία με «πατέντα» (2016-04-30 00:00:00.0)
Γδάρτες! (2012-12-22 00:00:00.0)
Θεατρική παράσταση τα περί διαφάνειας (2009-12-04 00:00:00.0)
Συνεχίζεται η επιχείρηση τρομοκράτησης των αγροτών! (1998-10-22 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ