Παρασκευή 23 Μάρτη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Αλλαγή συνόρων σημαίνει πόλεμος

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, σχετικά με τις εξελίξεις στην ΠΓΔΜ, η Αλέκα Παπαρήγα ανέφερε:

«Με την εμπειρία - δε λέω του 20ού αιώνα, λέω των τελευταίων δέκα χρόνων - αποδείχτηκε πως αυτό που έλεγε η κυβέρνηση, αυτό που λέει και η ΝΔ, αυτά που με μισόλογα λέει η ηγεσία του ΣΥΝ, ότι η διεθνής κοινότητα είναι αυτή που διασφαλίζει την ειρήνη, όλα αυτά, τινάζονται στον αέρα.

Η ΠΓΔΜ έγινε αμερικάνικη βάση. Το επιχείρημα της εγκατάστασης αμερικάνικης βάσης στη χώρα αυτή ήταν για λόγους ασφάλειας. Λειτούργησε έτσι; Οχι. Και θα ήταν περίεργο να λειτουργούσε. Ακόμα και όταν ο αμερικάνικος, ο γερμανικός, ο δυτικοευρωπαϊκός παράγοντας μιλάει για την ασφάλεια αυτής της χώρας, τη θέλει ασφαλή και με σταθερά σύνορα τόσο όσο του χρειάζεται. Αν δεν του χρειάζεται θα τα αλλάξει.

Και τέλος, η βελούδινη αλλαγή των συνόρων που διακήρυξε ο ΥΠΕΞ, Γ. Παπανδρέου, δεν είναι πολιτική πολεμική; Για να γίνει βελούδινη αλλαγή συνόρων σημαίνει ότι έχει προηγηθεί πόλεμος. Αυτό το δόγμα είναι μόνο του ΥΠΕΞ, δεν είναι της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, δεν είναι του ΝΑΤΟ; Με αυτή την έννοια εμείς όταν ακούμε τον όρο "διεθνής κοινότητα" ανατριχιάζουμε και γελάμε μαζί».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ