Παρασκευή 23 Μάρτη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Αντιπολεμικές εκδηλώσεις σ' όλη την Ελλάδα

Συμπληρώνονται δυο χρόνια από την έναρξη των ΝΑΤΟικών βομβαρδισμών εναντίον της Γιουγκοσλαβίας. Στις 24 Μάρτη του 1999, ξεκίνησε το έγκλημα σε βάρος ενός ολόκληρου λαού. Με αφορμή την τραγική αυτή επέτειο, αλλά και τις τελευταίες εξελίξεις στη Βαλκανική Χερσόνησο, διοργανώνονται μια σειρά από κινητοποιήσεις και εκδηλώσεις στην Αθήνα, αλλά και σε πολλές περιοχές της υπόλοιπης χώρας.

- Η Επιτροπή Ειρήνης, η Νεανική Δράση και το Εργατικό ΚέντροΑγρινίου διοργανώνουν σήμερα Παρασκευή συγκέντρωση - συλλαλητήριο στην πλατεία Δημοκρατίας και ώρα 7.30 μ.μ.

- Συγκέντρωση διοργανώνει η αντιπολεμική επιτροπή μαζικών φορέων της Αρτας σήμερα στις 7.30μ.μ. στο Κιλκίς. Σύμφωνα με τους διοργανωτές θα ακολουθήσει πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.

- Η Επιτροπή Ειρήνης και η Νεανική Δράση για την ΕιρήνηΓκύζη και Πολυγώνου διοργανώνουν εκδήλωση - συζήτηση σήμερα Παρασκευή στις 6.30 μ.μ. με θέμα: «Δυο χρόνια ΝΑΤΟική επέμβαση στα Βαλκάνια, οι τελευταίες εξελίξεις και η ανάγκη παραπέρα μαζικοποίησης και συντονισμού της δράσης σε αντιπολεμική, αντιΝΑΤΟική κατεύθυνση». Η εκδήλωση θα γίνει στα γραφεία της Επιτροπής Ειρήνης (Νικηφόρου Λύτρα 26 Γκύζη).

- Οι Επιτροπές Ειρήνης Κοκκινιάς - Κορυδαλλού διοργανώνουν πικετοφορία σήμερα στις 6.30 το απόγευμα. Η πικετοφορία θα ξεκινήσει από την πλατεία Ταξιάρχη Κορυδαλλού και θα τερματίσει στην πλατεία Αγ. Νικολάου, στη Νίκαια.

Στη Βόρεια Ελλάδα

Αντιπολεμική συγκέντρωση διοργανώνουν στην κεντρική πλατεία της Κομοτηνής σήμερα Παρασκευή και ώρα 6.00 μ.μ., 70 φορείς και προσωπικότητες της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, οι οποίοι έχουν συγκροτήσει Συντονιστική Γραμματεία. Με αφορμή, την τραγική δεύτερη επέτειο από την έναρξη των βάρβαρων ΝΑΤΟικών βομβαρδισμών κατά της Γιουγκοσλαβίας, τα μέλη της γραμματείας καλούν το λαό του νομού να δώσει βροντερό «παρών» και να διαδηλώσει, στην πορεία που θα ακολουθήσει, την αντίθεσή του στους ΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς για την περιοχή.

Στη Θεσσαλία

- Στη Λάρισα το αντιπολεμικό συλλαλητήριο, που διοργανώνει η Επιτροπή Φορέων Κατά του Πολέμου, θα ξεκινήσει σήμερα Παρασκευή στις 7.30 το απόγευμα από την πλατεία Ταχυδρομείου και από εκεί οι φιλειρηνιστές θα πραγματοποιήσουν λαμπαδηδρομία στους δρόμους της πόλης, καταλήγοντας στην κεντρική πλατεία της Λάρισας, όπου θα γίνει καθιστική διαμαρτυρία. Σε ανακοίνωσή της η Κίνηση Επιστημόνων - Διανοουμένων - Καλλιτεχνών για την Ειρήνη, τον Πολιτισμό και το Περιβάλλον (ΚΕΔΙΚΑ) καλεί τα μέλη και τους φίλους της να συμμετάσχουν μαζικά στο συλλαλητήριο.

- Στο Βόλο το αντιπολεμικό συλλαλητήριο, που διοργανώνει η Επιτροπή Φορέων Μαγνησίας θα γίνει σήμερα στις 6.30 το απόγευμα στην πλατεία Ελευθερίας. Ενώ το ραντεβού των φιλειρηνιστών της Καρδίτσας έχει οριστεί στις 8 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο της πόλης.

- Το αντιπολεμικό συλλαλητήριο στα Τρίκαλα, που το διοργανώνει η Επιτροπή Φορέων Κατά του Πολέμου θα γίνει επίσης σήμερα, στις 7.30, στην κεντρική πλατεία της πόλης. Επίσης, οι φιλειρηνιστές του νομού θα μεταβούν την Κυριακή στη Θεσσαλονίκη για να συμμετάσχουν στην αντιπολεμική κινητοποίηση που θα γίνει με αφορμή τη συμπλήρωση δύο χρόνων από την έναρξη του βρώμικου πολέμου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ