Παρασκευή 11 Γενάρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΤΕΛ ΑΒΙΒ.-- Τουλάχιστον 10 άνθρωποι τραυματίστηκαν όταν αυτοκίνητο εξερράγη κοντά σε στάση λεωφορείου σε κεντρικό δρόμο της ισραηλινής πρωτεύουσας χτες νωρίς το μεσημέρι. Η ισραηλινή αστυνομία εκτιμά ότι πρόκειται για ξεκαθάρισμα λογαριασμών μεταξύ συμμοριών του οργανωμένου εγκλήματος.

ΤΡΙΠΟΛΗ.- Συνάντηση θα έχουν το Σάββατο στην όαση Γκαντάμις της Λιβύης, οι πρωθυπουργοί της Λιβύης, της Τυνησίας και της Αλγερίας με αποκλειστικό αντικείμενο συζήτησης τη λήψη μέτρων ασφαλείας στα από κοινού τους σύνορα. Μια πρώτη τέτοια ανταλλαγή απόψεων έγινε ανάμεσα στους πρωθυπουργός Λιβύης και Τυνησίας, τη Δευτέρα, κατά την επίσκεψη του δεύτερου στη λιβυκή πρωτεύουσα.

ΒΑΓΔΑΤΗ.-- Τρεις νεκροί και 14 τραυματίες είναι ο απολογισμός της έκρηξης παγιδευμένου αυτοκινήτου στην αφετηρία λεωφορείων της συνοικίας Χουρίγια, της ιρακινής πρωτεύουσας. Οι πρώτες εντυπώσεις είναι ότι στόχος ήταν πολίτες.

ΛΙΜΠΡΕΒΙΛ.-- Σε προσωρινή εκεχειρία συμφώνησαν αργά χτες το απόγευμα στην πρωτεύουσα της Γκαμπόν, Λιμπρεβίλ, εκπρόσωποι της κυβέρνησης του προέδρου της Κεντροαφρικανικής Δημοκρατίας Φρανσουά Μποζιζέ και της ένοπλης αντικυβερνητικής οργάνωσης «ΣΕΛΕΚΑ» παρουσία αξιωματούχων από την Κεντροαφρικανική Οικονομική Κοινότητα (ECCAS). Οι ένοπλοι της «ΣΕΛΕΚΑ» έχουν καταλάβει από τις 10 Δεκέμβρη τουλάχιστον 12 πόλεις και απειλούσαν να φθάσουν μέχρι την πρωτεύουσα, Μπανγκί, για να ανατρέψουν την κυβέρνηση Μποζιζέ θεωρώντας την υπεύθυνη για αθέτηση της ειρηνευτικής συμφωνίας του 2007.

ΓΕΝΕΥΗ.-- Δεκαεφτά άνθρωποι τραυματίστηκαν χτες το πρωί όταν δύο αμαξοστοιχίες συγκρούστηκαν στο Νόιχαουζεν της Ελβετίας. Από τους τραυματίες 9 μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η μία αμαξοστοιχία εκτροχιάστηκε με αποτέλεσμα να συγκρουστεί με τη δεύτερη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ