Πέμπτη 31 Γενάρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΚΚΕ
Οι λαοί στο στόχαστρο με πρόσχημα τον «εξτρεμισμό»

Ερώτηση προς την Κομισιόν κατέθεσε ο Γ. Τούσσας, με αφορμή τη διάσκεψη για την «πρόληψη» της ριζοσπαστικοποίησης

Οι μεθοδεύσεις της ΕΕ έχουν στόχο να ενισχύσουν το οπλοστάσιο της δικτατορίας των μονοπωλίων σε βάρος του λαού και των αγώνων του
Οι μεθοδεύσεις της ΕΕ έχουν στόχο να ενισχύσουν το οπλοστάσιο της δικτατορίας των μονοπωλίων σε βάρος του λαού και των αγώνων του
Με Ερώτησή του προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Γιώργος Τούσσας καταγγέλλει ότι η ΕΕ ποινικοποιεί ανοιχτά την ιδεολογία, προετοιμάζει ιδεολογικά και πολιτικά το έδαφος και το νομικό της οπλοστάσιο για διώξεις, απαγορεύσεις, βίαιη καταστολή και χτύπημα του εργατικού - λαϊκού κινήματος, πρώτα και κύρια των Κομμουνιστικών Κομμάτων που αμφισβητούν το εκμεταλλευτικό καπιταλιστικό σύστημα, αγωνίζονται για την οικοδόμηση του σοσιαλισμού - κομμουνισμού.

Τις διαπιστώσεις αυτές ενισχύουν τα συμπεράσματα της διάσκεψης υπουργών και κυβερνητικών παραγόντων, αξιωματούχων των κατασταλτικών μηχανισμών, «εμπειρογνωμόνων» και ΜΚΟ του «Δικτύου Ευαισθητοποίησης για τη Ριζοσπαστικοποίηση» (RAN), που διοργάνωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στις 29/1/2013 και η οποία αποτέλεσε αφορμή για την Ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΚΚΕ. Στην Ερώτηση αναφέρονται συγκεκριμένα τα εξής:

«Η ΕΕ και οι αστικές κυβερνήσεις στα κράτη - μέλη της, αξιοποιώντας την καπιταλιστική κρίση, έχουν εξαπολύσει μία πρωτοφανή επίθεση ενάντια στη ζωή και τα δικαιώματα της εργατικής τάξης και των άλλων λαϊκών στρωμάτων. Εντείνουν τον αυταρχισμό και την καταστολή για το χτύπημα του εργατικού - λαϊκού κινήματος.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή διοργάνωσε στις 29-1-2013 "διάσκεψη υψηλού επιπέδου" του ονομαζόμενου "Δικτύου Ευαισθητοποίησης για τη Ριζοσπαστικοποίηση" (RAN), με τη συμμετοχή υπουργών και κυβερνητικών παραγόντων από τα κράτη - μέλη της ΕΕ, αξιωματούχων των κατασταλτικών μηχανισμών, "εμπειρογνωμόνων" και ΜΚΟ. Στα συμπεράσματά της η διάσκεψη αυτή ταυτίζει τη "ριζοσπαστικοποίηση" με την "τρομοκρατία". Επιστρατεύει την αντιδραστική θεωρία των άκρων για να συκοφαντήσει και να χτυπήσει τους εργατικούς αγώνες, την ταξική πάλη.

Επιδιώκει τη συκοφάντηση κομμάτων και λαϊκών κινημάτων που αμφισβητούν το εκμεταλλευτικό καπιταλιστικό σύστημα. Δημιουργεί, εκσυγχρονίζει και κινητοποιεί δίκτυα "τυπικών" και "άτυπων" μηχανισμών, τους κατασταλτικούς αστυνομικο-στρατιωτικούς μηχανισμούς, μυστικές υπηρεσίες, πολυπλόκαμα δίκτυα παρακολούθησης και φακελώματος.

Η ΕΕ και οι αστικές κυβερνήσεις των κρατών - μελών ποινικοποιούν ανοιχτά την ιδεολογία και συγκροτούν δίκτυα καταστολής που στοχοποιούν άμεσα το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, ιδίως τα Κομμουνιστικά Κόμματα που αγωνίζονται ενάντια στο εκμεταλλευτικό σύστημα του καπιταλισμού, για ριζικές αλλαγές στο επίπεδο της εξουσίας και της οικονομίας.

Αλλωστε, είναι γνωστό ότι σε μια σειρά κράτη - μέλη της ΕΕ, η κομουνιστική ιδεολογία έχει ποινικοποιηθεί και τα ΚΚ βρίσκονται υπό διωγμό και απαγορεύσεις, ενώ επίσημη πολιτική της ΕΕ είναι ο αντικομμουνισμός, η συκοφάντηση του σοσιαλισμού και η ανιστόρητη εξίσωση του φασισμού με τον κομμουνισμό.

Ερωτάται η Επιτροπή: Ο στόχος της με την ίδρυση του παραπάνω "Δικτύου" και τις δράσεις που αναλαμβάνει είναι να προετοιμάσει ιδεολογικά και πολιτικά το έδαφος και το νομικό οπλοστάσιο της ΕΕ για διώξεις, απαγορεύσεις, καταστολή και ποινικοποίηση της ιδεολογίας, των πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων που αμφισβητούν το καπιταλιστικό σύστημα;».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ