Πέμπτη 31 Γενάρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΡΟΑΝΑΚΡΙΤΙΚΗ ΓΙΑ ΛΙΣΤΑ ΛΑΓΚΑΡΝΤ
Δύσκολο να βρεθούν τα ίχνη των αντιγράφων

«Είναι πολύ αργά» κατέθεσε, χτες, ο επικεφαλής της δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος της ΕΛ.ΑΣ.

Αγνοια για τη διαδρομή της λίστας Λαγκάρντ από το Παρίσι στην Αθήνα δήλωσε χτες ο πρώην διοικητής της ΕΥΠ Κ. Μπίκας κατά την κατάθεσή του στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής. Σύμφωνα με πληροφορίες, ανέφερε ότι η δική του εμπλοκή ξεκίνησε την άνοιξη του 2010, όταν πληροφορήθηκε από δημοσιεύματα για την ύπαρξη της λίστας με τα ονόματα Ελλήνων που είχαν καταθέσεις σε τράπεζα της Ελβετίας.

Οπως είπε, επικοινώνησε με τον συνάδελφό του των μυστικών υπηρεσιών της Γαλλίας και αυτός τον παρέπεμψε στο γαλλικό υπουργείο Οικονομικών. Ο Κ. Μπίκας στη συνέχεια ενημέρωσε τον τότε υπουργό Οικονομικών, Γ. Παπακωνσταντίνου, ότι οι Γάλλοι έχουν τη λίστα την οποία θα μπορούσε να ζητήσει από την Γαλλίδα ομόλογό του, Κρ. Λαγκάρντ, ενώ διέψευσε τα όσα ακούστηκαν ότι η ΕΥΠ είχε στην επιλογή της να αγοράσει το CD με τα ονόματα.

Στη συνέχεια κατέθεσε ο υπάλληλος του ΣΔΟΕ Θ. Φλωράτος, που ήταν μέλος της τριμελούς επιτροπής που πήγε στο Παρίσι τον περασμένο Δεκέμβρη και παρέλαβε το αρχικό CD, από το οποίο προέκυψε ότι κατά την αντιγραφή του σε «στικάκι» είχαν αφαιρεθεί τρία ονόματα συγγενών του Γ. Παπακωνσταντίνου. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Θ. Φλωράτος είπε ότι εκ παραδρομής στην κατάθεσή του στους οικονομικούς εισαγγελείς είχε αναφέρει πως το πρώτο πρόσωπο που παρέλαβε τη λίστα από τους Γάλλους ήταν ο πρώην πρέσβης Η. Κλης και όχι ο νυν Κ. Χαλαστάνης.

Στην απογευματινή συνεδρίαση κατέθεσε ο επικεφαλής της δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος της ΕΛ.ΑΣ., Η. Σφακιανάκης. Σύμφωνα με πληροφορίες, είπε ότι είναι πολύ αργά να βρεθούν σοβαρά στοιχεία για την αλλοίωση της λίστας από τη στιγμή που χάθηκε το αρχικό CD με τη λίστα των ονομάτων, όπως έχει ομολογήσει ο Γ. Παπακωνσταντίνου.

Επίσης, επειδή δεν έχει στην κατοχή του το αρχικό στικάκι, στο οποίο ο πρώην υπουργός αντέγραψε τη λίστα και από το οποίο δημιούργησε αντίγραφα ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Ι. Διώτης, ενώ δεν έγινε και κατάσχεση των υπολογιστών όσων χειρίστηκαν την υπόθεση. Φέρεται ακόμα να άφησε αιχμές ότι η αντιγραφή από CD σε στικάκι και στη συνέχεια η δημιουργία νέων αντιγράφων δείχνει οργανωμένη προσπάθεια.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ