Πέμπτη 31 Γενάρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Ωμή καταστολή από φόβο στην οργανωμένη πάλη

Επιτέθηκε σε συνδικαλιστές και εργαζόμενους που διαδήλωναν στο υπουργείο Εργασίας, συλλαμβάνοντας 35 στελέχη του ταξικού κινήματος

Στην ειλημμένη απόφαση της κυβέρνησης να κλιμακώσει τον αυταρχισμό και την καταστολή κατά των εργατικών - λαϊκών αγώνων προκειμένου να εφαρμόσει τα άγρια μέτρα που εξαθλιώνουν το λαό και να αναχαιτίσει την οργανωμένη πάλη του λαού, εντάσσεται η χτεσινή άγρια επίθεση των ΜΑΤ σε συνδικαλιστές ταξικών συνδικάτων και Ομοσπονδιών στο υπουργείο Εργασίας, όπου πήγαν να διαμαρτυρηθούν για τις απαράδεκτες δηλώσεις του υπουργού Γ. Βρούτση ότι το ασφαλιστικό σύστημα «έχει οικοδομηθεί πάνω στη βάση πελατειακών σχέσεων»!

Η ωμή βία των ΜΑΤ αποτελεί τον επόμενο κρίκο στην επιχείρηση «νόμος και τάξη» που εφαρμόζει με λύσσα το τελευταίο διάστημα η κυβέρνηση για να καταστείλει τους αγώνες του λαού ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική και να τρομοκρατήσει το εργατικό λαϊκό κίνημα. Στο στόχαστρο της κυβέρνησης στην πραγματικότητα βρίσκεται το ίδιο το δικαίωμα του λαού να απεργεί, να διαδηλώνει οργανωμένα και να αντιπαλεύει την κυρίαρχη πολιτική.

Δίνοντας εξετάσεις στους «επενδυτές», δηλαδή στα εγχώρια και ξένα μονοπώλια, η κυβέρνηση, χέρι χέρι με την ταξική Δικαιοσύνη, επιχειρεί να επιβάλει σιγή νεκροταφείου σε ολόκληρη τη χώρα, προσφέροντας στο κεφάλαιο εγγυήσεις ασφάλειας έναντι του εργατικού λαϊκού κινήματος.

Η χτεσινή επίθεση των ΜΑΤ συνοδεύτηκε από μια επαίσχυντη, βρώμικη και συκοφαντική δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου, που καθόλου τυχαία αποκάλεσε «μορφή βίας» και «εξτρεμισμού» τη διαμαρτυρία των ταξικών συνδικάτων, συνδέοντας ύπουλα και προβοκατόρικα τις μορφές πάλης του λαϊκού κινήματος με τα «τρομοκρατικά» κτυπήματα των τελευταίων βδομάδων. Επιβεβαιώνεται έτσι περίτρανα ότι ο πραγματικός στόχος των ενεργειών αυτών ήταν η τρομοκράτηση του λαού και η καταστολή του εργατικού λαϊκού κινήματος.

«Η βία σε κάθε της μορφή πρέπει να αποδοκιμάζεται, όχι μόνο στα λόγια, αλλά και έμπρακτα», είπε προκλητικά στη δήλωσή του ο Σ. Κεδίκογλου, μιλώντας για «εισβολή» και «επιδρομή». Δε δίστασε μάλιστα να καταφύγει σε συκοφαντίες και ψέματα σε βάρος των διαδηλωτών, επιβεβαιώνοντας ότι οι ταξικοί αγώνες είναι αυτοί που χαλάνε τη σούπα της συναίνεσης και της σιωπής νεκροταφείου που θέλει να επιβάλει, ενώ προχωρά σε νέα επίδειξη πυγμής κατά του ταξικού κινήματος.

«Η επιδρομή στο γραφείο του υπουργού Εργασίας, οι υλικές καταστροφές και οι απειλές εναντίον του Γ. Βρούτση, είναι πρακτικές που στοχεύουν να δυναμιτίσουν το πολιτικό κλίμα σε μια πολύ κρίσιμη εποχή για τη χώρα», υποστηρίζει προκλητικά, ενώ κορυφώνοντας τη βρώμικη επίθεση καταλήγει: «Οσοι υιοθετούν πρακτικές βίας στα πλαίσια ανταγωνισμών εξτρεμισμού βρίσκουν απέναντί τους την κοινωνία, που αντιλαμβάνεται πλήρως τα κίνητρά τους. Τέτοιου είδους φαινόμενα δεν πρόκειται να γίνουν ανεκτά από την κυβέρνηση».

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο υπουργός Εργασίας Γ. Βρούτσης στη δήλωση που έκανε αργότερα, μιλώντας για «οργανωμένη επιδρομή» και «προσπάθεια κατάληψης του υπουργείου Εργασίας με χρήση βίας» (!). Συνεχίζοντας τις αισχρές συκοφαντίες, δε διστάζει να αναφερθεί σε «προπηλακισμούς» και «καταστροφές στη δημόσια περιουσία», ενώ χρεώνει ξετσίπωτα στο ΠΑΜΕ ότι «στήνει σκηνικό έντασης και βίας», συμπληρώνοντας στο ίδιο ύφος ότι «οι ενέργειες αυτές τραυματίζουν τη Δημοκρατία και υπονομεύουν τις θυσίες των Ελλήνων» (!).

Η επιλογή της κυβέρνησης να συμπεριλάβει στον όρο «βία» τις απεργίες, τις διαδηλώσεις και άλλες μορφές πάλης του εργατικού λαϊκού κινήματος, υποδηλώνει ξεκάθαρα την απόφασή της να χρησιμοποιήσει την κρατική βία και καταστολή για να εφαρμόσει πλήρως τους ψηφισμένους αντεργατικούς - αντιλαϊκούς νόμους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ