Πέμπτη 29 Μάρτη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΡΓΟΛΑΒΩΝ ΗΛΕΚΤΡΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ
Η κυβερνητική πολιτική γεννά τα προβλήματα των ΕΒΕ

Με το ψήφισμα της γενικής συνέλευσής τους, τα μέλη του Συνδέσμου αποφάσισαν να διεκδικήσουν αγωνιστικά την επίλυση των προβλημάτων του κλάδου

Η εισοδηματική πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνηση συντελεί στη ραγδαία συρρίκνωση της αγοραστικής ικανότητας του εργαζομένου, με άμεσο αντίκρισμα τη συνεχή πτώση του τζίρου των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Ο δε κλάδος των χιλιάδων ηλεκτρολόγων εγκαταστατών της χώρας εξακολουθεί να αντιμετωπίζεται από την πολιτεία με τρόπο που οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στον αφανισμό του. Τα παραπάνω καταγγέλλει στο ψήφισμα της γενικής του συνέλευσης ο Σύνδεσμος Εργολάβων Ηλεκτρικών Εργων Αττικής (ΣΕΗΕΑ). Ο Σύνδεσμος αναφέρει μεταξύ άλλων ότι η δήθεν αντικατάσταση του «αντικειμενικού» συστήματος φορολόγησης εισοδήματος με εξωπραγματικούς συντελεστές και άλλα συστήματα φορολόγησης, σε συνδυασμό με τα συσσωρευμένα άλυτα προβλήματα, δημιουργεί μεγάλες αδικίες σε βάρος του κλάδου και των ΕΒΕ γενικότερα.

Οι ηλεκτρολόγοι ζητούν:

  • Τη φορολόγησή τους σύμφωνα με τις προτάσεις της ΓΣΕΒΕΕ, των επιμελητηρίων, καθώς και των άλλων κλάδων της οικοδομής με βάση τα πραγματικά τους έσοδα και έξοδα.
  • Την αναβάθμιση των υπηρεσιών που παρέχει το ΤΕΒΕ, σε συνδυασμό με τη μείωση των δυσανάλογων ασφαλιστικών εισφορών, ιδίως όσον αφορά στους νέους επιχειρηματίες.
  • Οι αγορές των απαιτούμενων για εργασίες των ηλεκτρολόγων υλικών να γίνονται αποκλειστικά από αδειούχους εγκαταστάτες.
  • Την εξυγίανση του κλάδου με την οριστική αφαίρεση των αδειών από όλους τους εγκαταστάτες ηλεκτρολόγους, οι οποίοι είναι έμμισθοι και το άμεσο κλείσιμο των παράνομων μαγαζιών που έχουν κατακλύσει την αγορά.
  • Την ενεργοποίηση του επανελέγχου όλων των παλαιών ηλεκτρικών εγκαταστάσεων ιδιαίτερα σήμερα μετά την πλήρη μηχανοργάνωση της ΔΕΗ.
  • Την εφαρμογή του δειγματοληπτικού ελέγχου στα ιδιωτικά και δημόσια έργα.
  • Την επαύξηση των αδειών κατά 5 KW ανά πενταετία χωρίς εξετάσεις και επαναθεώρησή τους με ευθύνη των επαγγελματικών σωματείων.
  • Την επίλυση από τους αρμόδιους φορείς του προβλήματος των γειώσεων των ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων των παλαιών οικοδομών.
  • Τη δίκαιη κατανομή του Γ` ΚΠΣ με τρόπο ώστε να καθοριστούν συγκεκριμένα κονδύλια για τις ΜΜΕ.

Τέλος, δηλώνουν ότι είναι αποφασισμένοι να αγωνιστούν ανυποχώρητα μαζί με τις οργανώσεις των άλλων κλάδων της οικοδομής και των ΕΒΕ για να γίνουν αποδεκτά τα αιτήματά τους για την επαγγελματική και οικονομική επιβίωσή τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ