Πέμπτη 29 Μάρτη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
Οδηγίες για την εκκαθάριση

Οι δραστηριότητες και οι υπηρεσίες του ηλεκτρονικού συστήματος Taxis παρουσιάστηκαν χτες σε εκδήλωση που οργάνωσε το υπουργείο Οικονομικών. Ο υφυπουργός Απ. Φωτιάδης υποστήριξε ότι το ηλεκτρονικό σύστημα έχει πια «ωριμάσει». Ομως το γεγονός αυτό κάθε άλλο παρά εμπόδισε την πρωτοφανή καθυστέρηση που παρατηρήθηκε κατά την τελευταία εκκαθάριση του φόρου εισοδήματος και την πρωτοφανή ταλαιπωρία των φορολογουμένων.

Με αυτό το δεδομένο, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου ανακοίνωσε μέτρα προκειμένου να προλάβει την επανάληψη του «φαινομένου». Ετσι στο πλαίσιο της εκδήλωσης ανακοινώθηκε στους προϊστάμενους των ΔΟΥ ότι θα πρέπει να προωθούν άμεσα τις δηλώσεις που παραλαμβάνουν από τους φορολογούμενους. Στόχος, όπως ειπώθηκε, είναι η εκκαθάριση τουλάχιστον για το 80% από αυτές μέχρι τις 15 του Ιούλη. Η πολιτική ηγεσία, μεταθέτοντας τις ευθύνες, «απείλησε» τους εφοριακούς με πρόσθετο φόρτο εργασίας, αφού οι δηλώσεις που δε θα προωθηθούν στη Γενική Γραμματεία Πληροφορικών Συστημάτων μέχρι τις 30 Ιούνη θα παραμείνουν για εκκαθάριση στις ΔΟΥ. Η ολιγωρία όμως, απ' ό,τι φαίνεται θα συνεχιστεί και φέτος. Χαρακτηριστικά αναφέρθηκε ότι μόνον 16.000 από τις από τις 157.000 δηλώσεις που υπέβαλαν οι επιτηδευματίες φορολογούμενοι απεστάλησαν για εκκαθάριση.

Από τη Δευτέρα 2 Απρίλη στην ηλεκτρονική διεύθυνση του υπουργείου Οικονομικών (www.gsis.gov.gr.) στη θεματική ενότητα «Οδηγός του Πολίτη» θα υπάρχει, όπως ανακοινώθηκε, ένα παραστατικό οπτικό βοήθημα για την εγγραφή - συμπλήρωση - υποβολή της φορολογικής δήλωσης μέσω του διαδικτύου. Μέχρι σήμερα στο σύστημα έχουν ενταχτεί περισσότεροι από 100.000 φορολογούμενοι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ