Τρίτη 26 Φλεβάρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΟΜΑΔΑΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΔΙΕΘΝΩΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΩΝ ΚΚ
Η 15η Διεθνής Συνάντηση στη Λισαβόνα

Στις 24/2 στη Μόσχα, μετά την ολοκλήρωση των εργασιών του 15ου Συνεδρίου του Κομμουνιστικού Κόμματος Ρωσικής Ομοσπονδίας (ΚΚΡΟ) πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση της Ομάδας Εργασίας για την προετοιμασία της επόμενης, της 15ης Διεθνούς Συνάντησης των Κομμουνιστικών κι Εργατικών Κομμάτων. Στη συνεδρίαση συζητήθηκε η πρόταση του Πορτογαλικού Κομμουνιστικού Κόμματος να αναλάβει για φέτος τη διοργάνωση της συνάντησης, ενώ εκδηλώθηκε και η ετοιμότητα του Κομμουνιστικού Κόμματος Τουρκίας να διοργανώσει τη διεθνή συνάντηση των ΚΚ.

Στις σημερινές συνθήκες που βαθαίνει η καπιταλιστική κρίση στην Πορτογαλία, δυναμώνουν οι αγώνες των εργαζομένων στη χώρα για να μην πληρώσουν οι εργαζόμενοι τα βάρη της καπιταλιστικής κρίσης, αποφασίστηκε και για λόγους έκφρασης αλληλεγγύης με τους αγώνες που αναπτύσσονται και τους κομμουνιστές της Πορτογαλίας, η επόμενη συνάντηση να φιλοξενηθεί από το ΠΚΚ στη Λισαβόνα. Εκδήλωση, που θα συμπέσει με τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τη γέννηση του Αλβάρο Κουνιάλ, ιστορικού ηγέτη του ΠΚΚ.

Να σημειωθεί πως στις παραμονές της συνεδρίασης της Ομάδας Εργασίας, 21 κομμουνιστικά κι εργατικά κόμματα, μεταξύ αυτών και το ΚΚΕ, τοποθετήθηκαν με κοινή δήλωσή τους ενάντια στη διοργάνωση της 15ης Διεθνούς Συνάντησης από το ΚΚ Ισπανίας, σημειώνοντας πως «η Διεθνής Συνάντηση των ΚΚ δεν μπορεί να φιλοξενηθεί από ένα κόμμα που βρίσκεται στο Προεδρείο του οπορτουνιστικού κέντρου στην Ευρώπη, του λεγόμενου "Κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς" (ΚΕΑ). Το ΚΕΑ αποτελεί εργαλείο της ΕΕ για τη αποκομμουνιστικοποίηση των ΚΚ και σε καμία περίπτωση δε θα συναινέσουμε με τη διεξαγωγή της συνάντησης από ένα κόμμα - μέλος του προεδρείου του».

Στη συνεδρίαση της Ομάδας Εργασίας της Μόσχας, στις 24/2, δεν τέθηκε καν σε συζήτηση η συγκεκριμένη πρόταση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ