Τρίτη 26 Φλεβάρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Η επιχειρηματική δράση στην Υγεία και η περίπτωση της Αγγλίας

«Χιλιάδες παιδιά χάνουν τη ζωή τους από γνωστές "αποτυχίες"του εθνικού συστήματος Υγείας της Βρετανίας, παραδέχεται τώρα η κυβέρνηση Κάμερον (...) Το 1/4 των θανάτων παιδιών χαρακτηρίζονται συνέπεια "γνωστών ελλείψεων" (εξειδικευμένο προσωπικό) και το 43% οφείλονται σε "παράγοντες που ενδεχομένως θα μπορούσαν να έχουν αντιμετωπιστεί (...) Τουλάχιστον τα μισά παιδιά που νοσούσαν από μηνιγγίτιδα την πρώτη φορά που πήγαν στον γιατρό είχαν πέσει θύματα λανθασμένης διάγνωσης και χρειάστηκε επανεξέταση όταν χειροτέρευσαν κατά πολύ τα συμπτώματά τους».

Τα παραπάνω είναι μόνο μερικά στοιχεία που δημοσιεύτηκαν πρόσφατα στην εφημερίδα «The Times» και είναι ενδεικτικά του τι συμβαίνει στον τομέα της Υγείας σε μια μεγάλη καπιταλιστική χώρα τα τελευταία χρόνια. Και μάλιστα τα στοιχεία για τα παιδιά έρχονται λίγο καιρό μετά από τη δημοσιοποίηση έρευνας για εκατοντάδες θανάτους ενηλίκων, λόγω κακής λειτουργίας και ανεπάρκειας προσωπικού σε βρετανικά νοσοκομεία.

Θυμίζουμε ότι τα τελευταία χρόνια στη Μεγάλη Βρετανία υλοποιούνται οι λεγόμενες Συμπράξεις Δημόσιου - Ιδιωτικού Τομέα. Μέσα στο διάστημα που προχωρά αυτή η πολιτική, οι κλίνες στα δημόσια νοσοκομεία έχουν μειωθεί κατά 4.000. Θυμίζουμε, επίσης, ότι τον περασμένο Φλεβάρη ανακοινώθηκε και επίσημα η πρώτη περίπτωση νοσοκομείου (Χίντσινγκμπρουκ στο Χάντινγκτον,) που προσφέρεται βορά προς εκμετάλλευση στο κεφάλαιο, με πρόσχημα «τη διάσωσή του από τη χρεοκοπία». Ταυτόχρονα, το πρόγραμμα περικοπών στο όνομα της «δημοσιονομικής πειθαρχίας» προβλέπει ακόμα και το κλείσιμο 20 δημόσιων νοσοκομείων.

Αυτές είναι μερικές μόνο από τις συνέπειες της επιχειρηματικής δραστηριότητας στην Υγεία. Αλλωστε, και στη χώρα μας, που υλοποιείται αντίστοιχη πολιτική, οι εργαζόμενοι, οι λαϊκές οικογένειες βιώνουν τι σημαίνει να μην μπορούν να πάνε στο γιατρό το παιδί τους που είναι άρρωστο ή να περιμένουν μήνες για ένα ραντεβού και να χρειαστεί να πληρώσουν για να έχουν την υγειά τους. Γι' αυτό είναι αναγκαιότητα για το λαό να καταργηθεί κάθε επιχειρηματική δράση σε Υγεία - Πρόνοια.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κυβέρνηση ΝΔ: Με τα μπούνια για τη μετατροπή της Υγείας σε πανάκριβο εμπόρευμα (2023-01-28 00:00:00.0)
Στους δρόμους σήμερα με πανυγειονομική απεργία οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία (2022-02-23 00:00:00.0)
Συνταξιούχοι και απεργοί του Δημοσίου διαδήλωσαν για την Υγεία (2014-03-21 00:00:00.0)
Μέρος της εφαρμογής των σφαγιαστικών προϋπολογισμών (2013-03-15 00:00:00.0)
Ταξικός «εξορθολογισμός» με κόστος ανθρώπινες ζωές (2012-08-26 00:00:00.0)
Να οργανωθεί η λαϊκή πάλη για αποκλειστικά δημόσια Υγεία (2012-05-23 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ