Τρίτη 26 Φλεβάρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑ»
Στρώνει το έδαφος για νέες μειώσεις στη Μαγνησία

Πληροφορίες που «κυκλοφορούν» στο Βόλο αναφέρουν ότι η εργοδοσία της «Χαλυβουργίας» μεθοδεύει και νέα μείωση στους μισθούς των εργαζομένων - γίνεται λόγος για 15% - από τις αρχές Μάρτη, δηλαδή, αμέσως μετά τη λήξη της περιόδου για την οποία ισχύει η προηγούμενη συμφωνία με την οποία είχε επιβληθεί μείωση μισθών κατά 18%.

Ηδη, στα δυο εργοστάσια - στο Βόλο και στο Βελεστίνο - ξεκίνησε η «ζύμωση» για τη νέα συμφωνία, η οποία αναμένεται ότι θα παρουσιαστεί από τη μεριά του Μάνεση με τον ίδιο εκβιαστικό και ωμό τρόπο που παρουσιάστηκε η προηγούμενη και με την ίδια επίκληση περί «δύσκολης οικονομικής κατάστασης της εταιρείας» και «κινδύνου κλεισίματος του εργοστασίου».

Εκπρόσωποι του Συνδικάτου Μετάλλου Μαγνησίας «Μήτσος Παπαρήγας» που επισκέφθηκαν τα δύο εργοστάσια και συζήτησαν με τους εργαζόμενους, σημείωναν ότι αποδεικνύεται, και στην πράξη, ότι οι απαιτήσεις του Μάνεση για φτηνή εργασία, με ποδοπάτηση των εργατικών δικαιωμάτων, δεν έχουν τελειωμό. Οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να περιμένουν άβουλοι τα νέα «τετελεσμένα» και, κλείνοντας τ' αυτιά τους στις φωνές της μοιρολατρίας και της «υπεύθυνης στάσης», πρέπει να αντιδράσουν οργανωμένα κι ανοιχτά να πουν «τέρμα στις θυσίες».

Να υπενθυμίσουμε ότι στην προηγούμενη συμφωνία αρκετοί από τους εργαζόμενους που ψήφισαν «ναι» δήλωναν πως το κάνουν για «τελευταία φορά», ενώ δεκάδες είπαν, με θάρρος, «όχι» και πολλοί δεν πήγαν να ψηφίσουν, αποθαρρυμένοι από τη στάση του σωματείου τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ