Τρίτη 26 Φλεβάρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ
Διεκδικεί τα σκήπτρα στην εξαπάτηση του λαού

Ανταγωνισμοί με τον ΣΥΡΙΖΑ για το ποιος μπορεί καλύτερα να αναπαλαιώσει τη σοσιαλδημοκρατία

Την εικόνα της δήθεν «ριζικής ανανέωσης» του ΠΑΣΟΚ επιχειρεί να καλλιεργήσει η ηγεσία του, με αφορμή τις διαδικασίες για την εκλογή συνέδρων που έγιναν την Κυριακή. Η συντονισμένη επιχείρηση να εμφανιστεί το 9ο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ (1 - 3 Μάρτη) σαν «νέα αφετηρία» αποτελεί το προπέτασμα καπνού για να συγκαλυφθεί ότι στρατηγική τους επιλογή παραμένει η υπηρέτηση της πολιτικής που σπρώχνει τα λαϊκά στρώματα βαθύτερα στη φτώχεια, προκειμένου να σωθούν και να γίνουν πιο ανταγωνιστικά τα μονοπώλια. Την πολιτική αυτή το ΠΑΣΟΚ την εφάρμοσε και την εφαρμόζει απαρέγκλιτα, ως κόμμα της πλουτοκρατίας και βασικός πυλώνας του αστικού πολιτικού συστήματος.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε η Ιπποκράτους, ψήφισαν «περισσότερα από 110.000 μέλη και φίλοι» του ΠΑΣΟΚ για την εκλογή των συνέδρων. «Το ΠΑΣΟΚ εγκαθιδρύει μια νέα σχέση ειλικρίνειας και εμπιστοσύνης με την κοινωνία», υποστήριξε ο Ε. Βενιζέλος, ο οποίος, ακολουθώντας την τακτική των προκατόχων του, προσπάθησε να αξιοποιήσει τις εσωκομματικές διαδικασίες σαν «κολυμβήθρα του Σιλωάμ» για την αντιλαϊκή του στρατηγική, ισχυριζόμενος πως «έχουμε ευθύνες, αλλά όχι τόσο μεγάλες όσο μας καταλόγισε ο ελληνικός λαός. Γι' αυτό και σήμερα ξαναβρίσκουμε το νήμα της σχέσης εμπιστοσύνης μαζί του».

Ο ίδιος αναμάσησε τις κορόνες περί «αλλαγής του ΠΑΣΟΚ». Στέλνοντας μήνυμα στην ντόπια πλουτοκρατία, χαρακτήρισε το «ισχυρό ΠΑΣΟΚ» «εγγυητή των εξελίξεων» για την υλοποίηση της «εθνικής στρατηγικής», ξεκαθαρίζοντας ότι θα εφαρμόσει πιστά τα φιλομονοπωλιακά μέτρα ενίσχυσης του μεγάλου κεφαλαίου, όπως αυτά υπαγορεύονται από τις ευρωενωσιακές πολιτικές και τα μνημόνια.

Στις δηλώσεις του ο Ε. Βενιζέλος ενέταξε το επικείμενο συνέδριο στους γενικότερους ανταγωνισμούς με τον ΣΥΡΙΖΑ για την πρωτοκαθεδρία στο χώρο της σοσιαλδημοκρατίας και της κεντροαριστεράς. Στελέχη του ΠΑΣΟΚ ανέφεραν χτες ότι «η εκλογική διαδικασία απέδειξε πως παραμένουμε το πιο μαζικό κόμμα στο χώρο της κεντροαριστεράς» και πρόσθεταν ότι το ΠΑΣΟΚ θα αποτελέσει τον «πολιτικό πυρήνα για το εγχείρημα της μεγάλης κεντροαριστεράς». «Εμάς μας ενδιαφέρει η κοινωνική και εκλογική βάση που επέλεξε συγκυριακά να ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ τον Μάιο και τον Ιούνιο», ανέφερε χαρακτηριστικά σε συνέντευξη στο «Εθνος» ο Ε. Βενιζέλος.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Το Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ και οι σοσιαλδημοκρατικές διεργασίες (2013-03-07 00:00:00.0)
Ανανέωσε τις δεσμεύσεις του στην αστική τάξη (2013-03-05 00:00:00.0)
«Εθνικός στόχος» οι αντιλαϊκές ανατροπές (2012-12-11 00:00:00.0)
Επιταχύνει τις διαδικασίες αναπαλαίωσης του ΠΑΣΟΚ (2012-05-10 00:00:00.0)
Με την ίδια αντιλαϊκή πολιτική προς το συνέδριο (2006-11-14 00:00:00.0)
Κορυφώνονται οι αντιπαραθέσεις (2000-04-13 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ